Volvo Cars Belgium en Brussels Airlines, twee belangrijke economische spelers in België, werken samen

Vanaf vandaag is Volvo de exclusieve partner van Brussels Airlines. Volvo, dat net als de Belgische luchtvaartmaatschappij een belangrijke motor is voor de Belgische economie, tekende vandaag een exclusiviteitscontract met Brussels Airlines voor de levering van de bedrijfswagens van de maatschappij.

Brussels Airlines, die haar wagenpark van 300 bedrijfswagens wil onderbrengen bij één enkele leverancier met een productielijn in België, kiest voor autofabrikant Volvo als haar exclusieve partner. Met zijn productielijn van meer dan 250.000 auto’s per jaar, 4.500 directe werknemers in Gent en commerciële zetel in Brussel, is het Zweedse bedrijf een grote speler voor de Belgische economie. Meteen één van de redenen waarom Brussels Airlines voor het merk kiest.
 

Veiligheid, comfort, kleine ecologische voetafdruk en innovatie

Voor Brussels Airlines is het belangrijk om samen te werken met een bedrijf dat dezelfde waarden en prioriteiten deelt en het milieu respecteert.

“De veiligheid van onze operaties en de kwaliteit van onze producten en services zijn onze dagelijkse prioriteit”, zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines. “Volvo deelt deze zelfde waarden en we zijn blij om te kunnen samenwerken met dit wereldwijd erkende merk. Voor ons is het essentieel om onze verantwoordelijkheid te dragen voor het milieu, niet enkel in onze operaties, maar ook in onze verplaatsingen met de wagen. Het ecologische karakter van het Volvo-gamma  beantwoordt daarom volledig aan onze verwachtingen”, besluit Gustin.

“Veiligheid, respect voor het milieu en kwaliteit zijn drie kernwaarden van Volvo”, zegt Wim Maes, Managing Director van Volvo Cars België. “De kwaliteit, de prestaties van onze producten, onze automatische remsystemen en onze lage CO2-uitstoot zijn belangrijke factoren die ervoor hebben

gezorgd dat we door Brussels Airlines gekozen werden als exclusieve partner. Onze 4500 werknemers in België zijn blij met dit partnership en geeft hen nog meer trots om deel uit te maken van de Volvo familie”, besluit Wim Maes.  
 

Win-win voor beide bedrijven

Deze samenwerking brengt voor beide bedrijven hoge zichtbaarheid met zich mee, aangezien alle bedrijfswagens in de kleuren van Brussels Airlines zullen afgeleverd worden en dus makkelijk te herkennen zullen zijn in het straatbeeld. Daarenboven betekent het contract met Volvo een kostenbesparing van bijna 500.000 euro voor de luchtvaartmaatschappij, wat een aanzienlijke bijdrage is voor hun kostenbesparingsprogramma.

Wencke Lemmes

Brussels Airlines

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com