100% vrouwelijke Brussels Airlines crew vliegt naar New York op Wereldvrouwendag

Brussel 7 maart 2014 – Naar aanleiding van de Wereldvrouwendag (8 maart) is Brussels Airlines vlucht SN501 naar New York morgen volledig samengesteld uit een vrouwelijke bemanning. Het initiatief gaat uit van de Brussels Airlines pilotes en stewardessen die al jaren hun ‘mannetje’ staan bij de luchtvaartmaatschappij.

Ruim honderd jaar nadat Hélène Dutrieu als eerste Belgische vrouw en als één van de eerste vrouwelijke piloten ter wereld haar vliegbrevet haalde, telt Brussels Airlines vandaag 46 vrouwelijke piloten. Net zoals de 420 mannelijke piloten vliegen ze zowel als Captain of als First Officer op het Europese of langeafstandsnetwerk. Naar aanleiding van Wereldvrouwendag nam Captain Lauretta Verbist, sinds ’98 werkzaam in de cockpits van de Brussels Airlines, het initiatief om een volledige vrouwelijke bemanning samen te stellen.

Vlucht SN501, Brussel-New York, wordt op Wereldvrouwendag verzorgd door Lauretta en Sophie in de cockpit terwijl Sonia, Cynthia, Gina, Chantal, Diana, Françoise, Melanie en Nathalie instaan voor de service in de cabine. “We kijken echt uit naar deze vlucht”, zegt Captain Lauretta.  “Een job in de luchtvaart is zeker vrouwvriendelijk en, voor wie zich goed organiseert en wat steun krijgt van de familie en een werkgever zoals Brussels Airlines, ook goed combineerbaar met een gezinsleven. Ik heb de voorbije jaren ook een evolutie gemerkt. Steeds meer vrouwen kiezen voor een pilotenberoep.”

Met ruim 10 procent vrouwelijke piloten scoort Brussels Airlines beter dan het Europees gemiddelde. Vrouwelijke piloten nemen ook steeds meer verantwoordelijke functies op. Zo wordt een belangrijk project dat Brussels Airlines moet toelaten om het brandstofverbruik van de vliegtuigen te laten dalen door een vrouwelijke pilote geleid. Een ander voorbeeld is dat van een ex-Brussels Airlines pilote die om familiale redenen naar Bahrein verhuisde en daar de eerste vrouwelijke captain van het land werd.

Kim Daenen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com