15,8% meer Brussels Airlines klanten in februari

15,8% meer Brussels Airlines klanten in februari

Brussels Airlines kan terugblikken op een maand februari met sterke groeicijfers. In totaal kozen er 15,8 procent méér passagiers voor een Brussels Airlines vlucht dan vorig jaar. 

Tijdens de maand februari telde Brussels Airlines 520.351 passagiers aan boord van haar vluchten. Dat is een groei met maar liefst 15,8% in vergelijking met februari 2015. Exact 443.634 passagiers kozen voor een Europese vlucht en 76.717 vlogen intercontinentaal tussen Brussels Airport en Afrika of de States.

In vergelijking met vorig jaar telde de maand februari één dag meer. Dit verklaart echter slechts gedeeltelijk de groei. Ook het commerciële succes van de Europese (+14,7% méér passagiers) en de intercontinentale vluchten (+ 22.5%) liggen immers aan de basis van de sterke toename. Dankzij deze groei versterkte Brussels Airlines haar marktpositie nog verder in België.

De passagierstoename vertaalde zich ook opnieuw in een stevige groei van de bezettingsgraad. Die steeg met gemiddeld 6,9 procent punten en bedroeg net zoals in januari opnieuw 71,4%.

Desondanks de groei van de vrachtactiviteit binnen Europa en op het Amerikaanse netwerk, transporteerde Brussels Airlines minder vracht in januari. Dit is te wijten aan de gereduceerde beschikbaarheid van cargoruimte op het Afrikaanse netwerk ten gevolge van hogere passagiervolumes en de gewichtsbeperkingen.

Naast haar lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in februari 2016 ook vakantievluchten en groepsreizen voor rekening van reisorganisatoren. De passagierscijfers van deze activiteit zijn niet inbegrepen in de cijfers van dit persbericht.

 

 

 

Februari

 2016

Februari

 2015

Maand/maand verschil in %

Passengers

 

520.351

 

449.526

 

+ 15,8

Available seat-kilometres (m ASK)

1.117,18

1.069,46

+ 4,5 

Revenue Passenger-kilometres (m RPK)

797,74

689,60

+ 15,7

Freight ton-kilometres (m FTK)

11.909

15.140

- 21,3

Overall Loadfactor (Passengers & Freight)

56,5%

58,2%

- 1,7 pct. points

Passenger Load Factor

71,4%

64,5%

+ 6,9 pct. ponts

Cijfers gebaseerd op momenteel beschikbare data

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem