18,6 procent méér passagiers kozen voor Brussels Airlines in oktober

18,6 procent méér passagiers kozen voor Brussels Airlines in oktober

Brussels Airlines sloot het zomerseizoen af met een passagiersgroei van 18,6% in oktober. In totaal kozen 624.794 passagiers voor Brussels Airlines. De bezettingsgraad van de vliegtuigen nam toe met 4,4 procent punten.

Oktober was de allereerste volledige maand dat Brussels Airlines haar passagiers die intra-Europees vlogen de keuze gaf uit de 4 nieuwe productformules (Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast, Bizz&Class). De passagiersgroei die de maatschappij nu al sinds de lente registreert hield ook in oktober aan. In totaal werden er ruim 98.000 méér passagiers verwelkomd dan dezelfde maand vorig jaar..

Aan boord van de Europese vluchten nam het aantal Brussels Airlines passagiers toe met 21,5%, de vluchten naar Afrika trokken 1,5% meer passagiers aan en de vluchten naar de States registreerden een status quo in vergelijking met oktober 2013.

De bezettingsgraad van de Europese vluchten nam met 6,5 procent punten toe en bedroeg 77,9 %. Aan boord van de vluchten naar de US steeg de bezettingsgraad met 4,5 procent punten en aan boord van de Afrika vluchten met 0,8 procent punten.

Naast deze lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in oktober ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren, meeting- en incentivebureaus en sportclubs. De passagierscijfers van deze activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

 

Oktober

 2014

Oktober

 2013

Maand/maand verschil in %

Passagiers

624.794

526.651

+ 18,6

Available seat-kilometres (in miljoenen)

1303,04

1235,90

+ 5,4 

Revenue Passenger-kilometres (in miljoenen)

941,04

837,87

+ 12,3

Freight ton-kilometres (in miljoenen)

16,147

15,420

+ 4.7

Overall Loadfactor (Passagiers & Vracht)

62,8%

58,7%

+4,1 pct punt

Bezettingsgraad Passagiers (Passenger Load Factor PLF)

72,2%

67,8%

+4,4 pct punt

 

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem