2,7 procent meer passagiers voor Brussels Airlines in juni. 3,1 procent groei in het eerste semester.

Brussels Airlines registreerde in de maand juni een passagiersgroei van 2,7 procent. In totaal vlogen er 540.409 passagiers naar één van de 70 Brussels Airlines bestemmingen. De nieuwe lijnvlucht naar New York werd bijzonder goed onthaald door de markt. Tijdens de eerste jaarhelft noteerde Brussels Airlines een passagierstoename van 3,1 procent en de bezettingsgraad van de vluchten steeg met 3,3 procent punten. 

Brussels Airlines verwelkomde tijdens de afgelopen maand juni ruim 14.000 passagiers méér dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De bezettingsgraad steeg lichtjes met 0,5 pct punten.

De passagiersgroei van de maand juni is vooral te danken aan de intercontinentale vluchten van Brussels Airlines. Het aantal passagiers dat van en naar Afrika reisde steeg met 16 procent. De groei is te verklaren door het gestegen zetel- en frequentieaanbod op verschillende Afrikaanse routes.

Op 1 juni lanceerde Brussels Airlines een nieuwe dagelijkse lijnvlucht tussen Brussels Airport en New York JFK. Vlucht SN 501/502, de eerste trans-Atlantische lijndienst van Brussels Airlines, trok in juni al meteen 13.113 passagiers aan. De bezettingsgraad bedroeg 78,3 procent. “We zijn bijzonder tevreden met dit mooie resultaat “, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “Onze investeringen in het nieuwe in-flight product, de hoogstaande service, de goede prijs-kwaliteitsverhouding en het frequent flyer programme Miles & More wordt door onze New York passagiers geapprecieerd. Ook de reservaties die we mochten verwerken voor de volgende maanden illustreren dat onze New York service goed gestart is.”

Eerste jaarhelft 2012

Tijdens de eerste zes maanden van het jaar kozen 2.762.922 passagiers voor het lijnvluchtaanbod van Brussels Airlines. Dit is een toename met 3,1 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De bezettingsgraad evolueerde positief (+ 3,3 pct punten).

 

De passagierscijfers hebben enkel betrekking op de lijnvluchten van Brussels Airlines. De passagiers van de chartervluchten, die in opdracht van Belgische en buitenlandse reisorganisatoren worden uitgevoerd naar Mediterrane vakantiebestemmingen, zijn niet inbegrepen. 

 

 

  Juni 2012 Juni 2011 maand/maand verschil in %
Passagiers 540.409 526.319 + 2,7
Available seat-kilometres (in millions 1242,89 1097,61 + 13,2
Revenue seat-kilometres (in millions) 867,40 760,43 + 14,1
Bezettingsgraad 69,8% 69,3% +0,5 pct. punt

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com