3,8 procent meer Brussels Airlines klanten in juni

3,8 procent meer Brussels Airlines klanten in juni

Tijdens de maand juni telde Brussels Airlines 735.928 passagiers aan boord van haar Europese en intercontinentale vluchten. Dat zijn er 3,8% méér dan in juni vorig jaar. De bezettingsgraad bleef stabiel.

Van de 735.928 passagiers kozen er 627.728 voor een vlucht naar een Europese bestemming. Dit zijn er 2,4% meer dan in juni vorig jaar.

Het aantal passagiers dat tussen Brussels Airport en Afrika of Noord-Amerika reisde groeide met respectievelijk 6,9 en 31,1%. De grote groei die op de Noord-Amerikaanse markt werd gerealiseerd is grotendeels te danken aan de Toronto verbinding die er vorig jaar nog niet was en bijgevolg dit jaar de trans-Atlantische passagiercijfers positief beïnvloedde.

In juni werd ook een nieuwe bestemming aan het Europese netwerk toegevoegd. Sinds 14 juni vliegt Brussels Airlines 12 keer per week naar de Franse havenstad Nantes.

De bezettingsgraad bedroeg 77,4% en bleef stabiel in vergelijking met vorig jaar.

De cargo bezettingsgraad daalde van 68 naar 64%. Deze daling is vooral te wijten aan enkele wijzigingen in het cargonetwerk (Nairobi wordt niet langer aangevlogen en is de cargo-activiteit op de nieuwe Toronto route zich nog aan het ontwikkelen).

In deze statistieken zijn de passagiers die Brussels Airlines verwelkomde aan boord van de vele chartervluchten die in juni werden uitgevoerd niet inbegrepen.

 

 

 

Juni

 2016

Juni

 2015

Jaar/Jaar verschil in %

Passagiers

 

735.928

 

708.496

 

+ 3,8

Available seat-kilometres (in miljoenen)

1.589,48

1.475,05

+ 7,8 

Revenue Passenger-kilometres (in miljoenen)

1.206,24

1.111,20

+ 8,6

Freight Load Factor

68%

64%

- 4 pct. punt

Bezettingsgraad Passagiers (Passenger Load Factor)

77,4%

77,3%

+ 0,1 pct. punt

 

 

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem