5,2% meer passagiers voor Brussels Airlines in juli

In vergelijking met vorig jaar vlogen er tijdens de voorbije julimaand 5,2% méér passagiers met Brussels Airlines. Tijdens de eerste maand van de grote vakantie werden er in totaal 788.491 passagiers aan boord van de Europese en intercontinentale vluchten verwelkomd. 

 

Juli was een drukke maand maar desondanks verliepen de operaties op Brussels Airportheel vlot.

Zowel tijdens het eerste als het laatste weekend van de vakantiemaand realiseerde Brussels Airlines een passagiersrecord. Steeds meer mensen kiezen Brussels Airlines ook voor hun zomervakantie. Zo waren de zonbestemmingen in Spanje, Portugal, Griekenland, Frankrijk, Italië en Kroatië heel erg in trek.  Een ander hoogtepunt van de maand was Tomorrowland. Brussels Airlines vloog meer dan 10.000 buitenlandse muziekliefhebbers naar het wereldvermaarde festival.  

In totaal groeide het aantal passagiers op Europese vluchten met 3,9%. Ook de vluchten naar de US en Canada scoorden goed, met 44,8% meer passagiers. Dat succes is vooral te danken aan de nieuwe Canadese bestemming Toronto. Op de verbindingen met Afrika werden 1,9% meer passagiers geteld.

De passagiersgroei is eveneens te danken aan het verhoogde aanbod van Brussels Airlines. In vergelijking met vorig jaar bood Brussels Airlines meer zetels aan naar bestaande bestemmingen en er kwamen ook 9 nieuwe bestemmingen bij (Kreta, Thessaloniki, Jerez, Belfast, Nantes, Tenerife, Las Palmas, Nueremberg en Toronto).

De bezettingsgraad bedroeg 82,7% en bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar.

Het getransporteerde cargovolume steeg met 11%. ten opzichte van juli 2015. De groei is vooral te danken aan een toename van het vrachtvolume vanuit Europa naar Afrika en Noord-Amerika, waardoor de vrachtbezettingsgraad op deze routes met 5% steeg. De globale cargobezettingsgraad daalde echter met 5,7 percent punten omwille van de capaciteitsgroei en verschuivingen in het netwerk.

In deze statistieken zijn de passagiers die Brussels Airlines verwelkomde aan boord van de vele chartervluchten of speciale ad hoc vluchten die in juli  werden uitgevoerd, niet inbegrepen.

 

 

 

juli 2016

juli 2015

Jaar/jaar verschil in %

Passagiers

 

788.491

 

748.978

 

+5,2

Available seat-kilometres (in miljoenen)

1.629,70

1.485,50

+9,7 

Revenue Passenger-kilometres (in miljoenen)

1.347,60

1.228,81

+9,7

Freight tonnage             

2.934

2.654

+10,6

Freight Load Factor

 

58.0 

63.7

-5,7 pct. punten

 

Passenger Load Factor

82,7%

82,7%

0 pct. punten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cijfers in dit persbericht zijn gebaseerd op momenteel beschikbare data

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com