5,2% meer passagiers voor Brussels Airlines in juli

5,2% meer passagiers voor Brussels Airlines in juli

In vergelijking met vorig jaar vlogen er tijdens de voorbije julimaand 5,2% méér passagiers met Brussels Airlines. Tijdens de eerste maand van de grote vakantie werden er in totaal 788.491 passagiers aan boord van de Europese en intercontinentale vluchten verwelkomd. 

 

Juli was een drukke maand maar desondanks verliepen de operaties op Brussels Airportheel vlot.

Zowel tijdens het eerste als het laatste weekend van de vakantiemaand realiseerde Brussels Airlines een passagiersrecord. Steeds meer mensen kiezen Brussels Airlines ook voor hun zomervakantie. Zo waren de zonbestemmingen in Spanje, Portugal, Griekenland, Frankrijk, Italië en Kroatië heel erg in trek.  Een ander hoogtepunt van de maand was Tomorrowland. Brussels Airlines vloog meer dan 10.000 buitenlandse muziekliefhebbers naar het wereldvermaarde festival.  

In totaal groeide het aantal passagiers op Europese vluchten met 3,9%. Ook de vluchten naar de US en Canada scoorden goed, met 44,8% meer passagiers. Dat succes is vooral te danken aan de nieuwe Canadese bestemming Toronto. Op de verbindingen met Afrika werden 1,9% meer passagiers geteld.

De passagiersgroei is eveneens te danken aan het verhoogde aanbod van Brussels Airlines. In vergelijking met vorig jaar bood Brussels Airlines meer zetels aan naar bestaande bestemmingen en er kwamen ook 9 nieuwe bestemmingen bij (Kreta, Thessaloniki, Jerez, Belfast, Nantes, Tenerife, Las Palmas, Nueremberg en Toronto).

De bezettingsgraad bedroeg 82,7% en bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar.

Het getransporteerde cargovolume steeg met 11%. ten opzichte van juli 2015. De groei is vooral te danken aan een toename van het vrachtvolume vanuit Europa naar Afrika en Noord-Amerika, waardoor de vrachtbezettingsgraad op deze routes met 5% steeg. De globale cargobezettingsgraad daalde echter met 5,7 percent punten omwille van de capaciteitsgroei en verschuivingen in het netwerk.

In deze statistieken zijn de passagiers die Brussels Airlines verwelkomde aan boord van de vele chartervluchten of speciale ad hoc vluchten die in juli  werden uitgevoerd, niet inbegrepen.

 

 

 

juli 2016

juli 2015

Jaar/jaar verschil in %

Passagiers

 

788.491

 

748.978

 

+5,2

Available seat-kilometres (in miljoenen)

1.629,70

1.485,50

+9,7 

Revenue Passenger-kilometres (in miljoenen)

1.347,60

1.228,81

+9,7

Freight tonnage             

2.934

2.654

+10,6

Freight Load Factor

 

58.0 

63.7

-5,7 pct. punten

 

Passenger Load Factor

82,7%

82,7%

0 pct. punten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cijfers in dit persbericht zijn gebaseerd op momenteel beschikbare data

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem