A Shot For Charity: foto’s voor het goede doel

Brussels Airlines richt de spotlights op het werk van een aantal humanitaire organisaties

Voor vele humanitaire organisaties zegt een beeld meer dan 1000 woorden. Ze brengen hun boodschap dan ook vaak over door middel van ijzersterke foto’s van hun werkgebied. Brussels Airlines, die via haar b.foundation for Africa humanitaire organisaties in Afrika steunt, slaat de handen in mekaar samen met Artsen Zonder Vakantie, Memisa, Ex-Change & Artsen Zonder Grenzen en organiseert een fototentoonstelling met een selectie van hun beste beelden.

De beelden voor A Shot For Charity werden gemaakt door beroemde fotografen zoals Wim De Schamphelaere, Griet Hendrickx en Lieve Blancquaert, die nauw samenwerken met de humanitaire organisaties. De foto’s worden tot 24 december verkocht als afdrukken van hoge kwaliteit op de Belgische fotokunstsite MTWalls.be. De winst van de verkoop gaat integraal naar Artsen Zonder Vakantie, Artsen Zonder Grenzen, Ex-Change en Memisa. Als apotheose wordt op 18 december in het Brussels Airlines hoofdkantoor een expositie mét aansluitende veiling georganiseerd. Onder het goedkeurend oog van de fotografen gaan de gesigneerde luxe versies onder de hamer. De opbrengsten van deze avond gaan ook integraal naar de humanitaire organisaties.

 

Brussels Airlines, die met haar b.foundation for Africa humanitaire projecten in  Afrika ondersteunt, wil met deze actie haar partners ondersteunen en meer onder de aandacht brengen.

“Bij Brussels Airlines geven we om mensen die geven om anderen. En een van de manieren waarop we dat doen, is door ruchtbaarheid te geven aan het werk van onze b.foundation partners. Als Afrika-specialist komen we vaak in contact met mensen die te kampen hebben met armoede, ziekte, verwaarlozing en geweld. We willen dan ook ons steentje bijdragen om de levensomstandigheden van de lokale Afrikaanse bevolking te verbeteren”, zegt Ilse Verhelst, verantwoordelijk voor b.foundation bij Brussels Airlines.

 

Surf naar de A Shot For Charity pagina om alle foto's te ontdekken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com