Achter de schermen bij Brussels Airlines: hoe een volledige vliegtuigvloot wordt geparkeerd

Achter de schermen bij Brussels Airlines: hoe een volledige vliegtuigvloot wordt geparkeerd

foto- en videoreportage voor redacties

Als gevolg van de coronaviruscrisis hebben we al onze vluchten tijdelijk moeten opschorten. Op enkele vliegtuigen na die stand-by blijven om gestrande Belgen naar huis te brengen, staat onze volledige vloot geparkeerd en opgeslagen op Brussels Airport.

Als je denkt dat dit een eenvoudige taak is, net als het parkeren van een auto, ben je mis. Het lange termijnparkeren van een Airbus A330 neemt ongeveer 400 manuren in beslag, aangezien onze Maintenance & Engineering teams de instructies van de Airbus-fabrikant nauwgezet opvolgen om ervoor te zorgen dat onze vliegtuigen veilig worden geparkeerd. Dit betekent dat alle ramen zijn afgeplakt om te voorkomen dat het zonlicht het interieur ontkleurt, landingsgestellen en motoren grondig worden ingepakt zodat vogels en ongedierte er niet in kunnen nestelen en om corrosie te voorkomen. Ook zijn al onze stoelen afgedekt, om ze fris en schoon te houden.

Dit alles zorgt voor een ongewoon, maar spectaculair zicht op Brussels Airport. Omdat een luchthaven niet gemaakt is om zoveel vliegtuigen tegelijk te parkeren, moest er zelfs een taxibaan worden vrijgemaakt.

Men zou kunnen denken dat er na het parkeren en vergrendelen van een vliegtuig niets anders te doen is dan te wachten tot het vliegtuig weer kan opstijgen. Maar in werkelijkheid hebben de teams van Maintenance & Engineering het behoorlijk druk om de vloot in topconditie te houden. Zo moeten bijvoorbeeld de wielen elke dag een beetje gedraaid worden om te voorkomen dat ze onder het gewicht van het vliegtuig ervormen en moeten er elke week inspecties en tests worden uitgevoerd. 30 collega's van Maintenance & Engineering werken nog fulltime om al deze taken uit te voeren. Zij zorgen ervoor dat onze vloot klaar staat om onze gasten aan boord te verwelkomen zodra we weer kunnen opstijgen.

Deze reeks foto's toont de zeldzame beelden van de Brussels Airlines vloot op Brussels Airport. Je kan de beelden downloaden door erop te klikken. Gelieve copyright Brussels Airlines te vermelden.

Videobeelden van het parkeerproces kan je hier downloaden (gelieve copyright Brussels Airlines te vermelden)

preview van de videobeelden:

 

 

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem