Aeroflot en Brussels Airlines ondertekenen codeshare-overeenkomst

Aeroflot en Brussels Airlines ondertekenen codeshare-overeenkomst

Aeroflot Russian Airlines en Brussels Airlines hebben een codeshare-overeenkomst getekend om klanten een grotere selectie aan vluchten en meer flexibiliteit te bieden wanneer ze reizen tussen Brussel en Moskou. Tickets voor vluchten onder de nieuwe overeenkomst zijn te koop en de codeshare-vluchten beginnen op 20 januari 2020.

De Russische luchtvaartmaatschappij en de nationale luchtvaartmaatschappij van België bundelen hun krachten om hun reizigers meer keuze te bieden. Dankzij een nieuwe codeshare-overeenkomst kunnen reizigers nu vluchten boeken bij Aeroflot of Brussels Airlines en vanaf 20 januari 2020 met beide maatschappijen tussen Brussel en Moskou reizen.

Het boeken van een codeshare-vlucht betekent dat vluchten die door één luchtvaartmaatschappij worden uitgevoerd, bij beide partners onder de overeenkomst kunnen worden geboekt. De nieuwe overeenkomst laat reizigers die vanuit Moskou vliegen toe om op een eenvoudige manier op het volledige netwerk van Brussels Airlines aan te sluiten, terwijl reizigers vanuit Brussel betere verbindingen krijgen met de Russische hoofdstad en de wereldwijde routes van Aeroflot. Dankzij de 'through check-in' kunnen passagiers met connectievluchten hun bagage inchecken op hun vertrekluchthaven en krijgen ze die terug op hun eindbestemming.

De thuisbasis en belangrijkste hub van Aeroflot, Sheremetyevo International Airport bevindt zich dicht bij het stadscentrum van Moskou en is een handige keuze voor zakenreizigers en toeristen die naar de Russische hoofdstad vliegen. Brussels Airlines verhuisde haar Moskou vluchten in juni 2019 naar Sheremetyevo Airport.

Brussels Airport, het hart van Europa, biedt rechtstreekse verbindingen met belangrijke vakantie- en zakenbestemmingen. Dankzij de goede verbinding met het centrum van Brussel en de belangrijkste toeristische bestemmingen in België is Brussels Airport de eerste keuze voor zakenreizigers en vakantiegangers.

 

 

 

Over Aeroflot

Aeroflot is de nationale luchtvaartmaatschappij van Rusland en lid van SkyTeam-alliantie. Aeroflot bedient 149 bestemmingen in 53 landen.

De 247-koppige vloot van Aeroflot is de jongste van alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld die meer dan 100 vliegtuigen exploiteren. In 2018 vervoerde Aeroflot 35,8 miljoen passagiers (55,7 miljoen passagiers als Aeroflot Group inclusief dochterondernemingen).

Aeroflot heeft de 4-sterren status van Skytrax en is voor de achtste keer uitgeroepen tot Beste Luchtvaartmaatschappij van Oost-Europa tijdens de Skytrax World Airline Awards van 2019. Aeroflot heeft ook een wereldwijde vijfsterrenclassificatie gekregen van de Amerikaanse luchtvaartvereniging APEX. Aeroflot krijgt ook vijf sterren voor de stiptheid van haar vluchten van OAG.

Aeroflot is het sterkste luchtvaartmerk ter wereld volgens het toonaangevende merkstrategie-adviesbureau Brand Finance.

Meer informatie op http://www.aeroflot.com/

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem