Aeroflot en Brussels Airlines ondertekenen codeshare-overeenkomst

Aeroflot Russian Airlines en Brussels Airlines hebben een codeshare-overeenkomst getekend om klanten een grotere selectie aan vluchten en meer flexibiliteit te bieden wanneer ze reizen tussen Brussel en Moskou. Tickets voor vluchten onder de nieuwe overeenkomst zijn te koop en de codeshare-vluchten beginnen op 20 januari 2020.

De Russische luchtvaartmaatschappij en de nationale luchtvaartmaatschappij van België bundelen hun krachten om hun reizigers meer keuze te bieden. Dankzij een nieuwe codeshare-overeenkomst kunnen reizigers nu vluchten boeken bij Aeroflot of Brussels Airlines en vanaf 20 januari 2020 met beide maatschappijen tussen Brussel en Moskou reizen.

Het boeken van een codeshare-vlucht betekent dat vluchten die door één luchtvaartmaatschappij worden uitgevoerd, bij beide partners onder de overeenkomst kunnen worden geboekt. De nieuwe overeenkomst laat reizigers die vanuit Moskou vliegen toe om op een eenvoudige manier op het volledige netwerk van Brussels Airlines aan te sluiten, terwijl reizigers vanuit Brussel betere verbindingen krijgen met de Russische hoofdstad en de wereldwijde routes van Aeroflot. Dankzij de 'through check-in' kunnen passagiers met connectievluchten hun bagage inchecken op hun vertrekluchthaven en krijgen ze die terug op hun eindbestemming.

De thuisbasis en belangrijkste hub van Aeroflot, Sheremetyevo International Airport bevindt zich dicht bij het stadscentrum van Moskou en is een handige keuze voor zakenreizigers en toeristen die naar de Russische hoofdstad vliegen. Brussels Airlines verhuisde haar Moskou vluchten in juni 2019 naar Sheremetyevo Airport.

Brussels Airport, het hart van Europa, biedt rechtstreekse verbindingen met belangrijke vakantie- en zakenbestemmingen. Dankzij de goede verbinding met het centrum van Brussel en de belangrijkste toeristische bestemmingen in België is Brussels Airport de eerste keuze voor zakenreizigers en vakantiegangers.

 

 

 

Over Aeroflot

Aeroflot is de nationale luchtvaartmaatschappij van Rusland en lid van SkyTeam-alliantie. Aeroflot bedient 149 bestemmingen in 53 landen.

De 247-koppige vloot van Aeroflot is de jongste van alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld die meer dan 100 vliegtuigen exploiteren. In 2018 vervoerde Aeroflot 35,8 miljoen passagiers (55,7 miljoen passagiers als Aeroflot Group inclusief dochterondernemingen).

Aeroflot heeft de 4-sterren status van Skytrax en is voor de achtste keer uitgeroepen tot Beste Luchtvaartmaatschappij van Oost-Europa tijdens de Skytrax World Airline Awards van 2019. Aeroflot heeft ook een wereldwijde vijfsterrenclassificatie gekregen van de Amerikaanse luchtvaartvereniging APEX. Aeroflot krijgt ook vijf sterren voor de stiptheid van haar vluchten van OAG.

Aeroflot is het sterkste luchtvaartmerk ter wereld volgens het toonaangevende merkstrategie-adviesbureau Brand Finance.

Meer informatie op http://www.aeroflot.com/

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com