airDC maakt logo bekend

airDC, de nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij die werd opgericht door Hewa Bora Airways en Brussels Airlines, maakt haar logo bekend.

De Congolese luchtvaartmaatschappij airDC legt de nadruk op de Afrikaanse identiteit en kiest voor een logo met warme kleuren en een zebra motief die samen een Afrika sfeer oproepen.

Vanuit visueel oogpunt insinueren de dynamische lijnen van het logo een ‘uitnodiging om te reizen’. Sommigen zullen er de vorm van een vleugel in herkennen die twee tegenovergestelde punten met elkaar verbindt. De geruststellende ovale vorm en de moderne en eenvoudige typografie herinneren eraan dat airDC zal opereren volgens de internationale veiligheidsnormen en de passagiers een unieke reisoplossing zal bieden in en ook van en naar de Congolese Democratische Republiek.

Johan Maertens, Algemeen Directeur van airDC legt uit : « De typisch Afrikaanse kleuren die op moderne wijze worden voorgesteld, symboliseren alle kwaliteiten van de nieuwe Congolese maatschappij. Het is een ideaal logo voor airDC, de maatschappij die snel een referentie zal worden inzake veiligheid, punctualiteit en betrouwbaarheid. »

Het eerste toestel herschilderd in de kleuren van airDC is een BAE 146 en verlaat één van de volgende dagen het atelier. In bijgevoegde pdf vindt u een afbeelding van een maquette.  De vloot, die bij de start zal bestaan uit twee Bae 146 toestellen, zal snel uitgebreid worden met een Boeing 737-300 toestel. Eveneens van dit toestel vindt u in bijlage een afbeelding.

De nodige voorbereidingen worden getroffen in de luchthaven van Kinshasa N'Djili die de operationele basis van airDC in Congo zal worden. De eerste vluchten van airDC zijn, op voorwaarde dat de maatschappij tegen dan aan alle operationele condities voldoet, voorzien voor eind maart 2008. 

Achtergrond

AirDC werd opgericht door de Congolese maatschappij Hewa Bora Airways en door de Brussels Airlines Groep. Hewa Bora Airways heeft 51 percent van de aandelen en Brussels Airlines heeft de resterende 49 percent via het filiaal Pan African Airlines.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com