Alban François wordt nieuwe VP Cargo Brussels Airlines

Alban François is benoemd tot nieuwe Vice President Global Cargo bij Brussels Airlines. François gaat vanaf 1 januari 2016 de nieuwe commerciële strategie van het groeiende Brussels Airlines Cargo departement vorm geven.

Vrachttransport speelt een steeds belangrijkere rol in de strategie van Brussels Airlines. Enkele weken geleden werd al bekendgemaakt dat Brussels Airlines Cargo een nieuwe commerciële strategie heeft ontwikkeld. Samen met de nieuwe commerciële partner, Air Logistics Group, wil Brussels Airlines in de toekomst nog dichter bij de klanten staan en nieuwe producten ontwikkelen afgestemd op de noden van de klanten. Om die nieuwe strategie te gaan uitvoeren, werd zopas Alban François benoemd tot Vice President Global Cargo. Hij rapporteert in deze nieuw gecreëerde functie rechtstreeks aan Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx.

“Cargo is een belangrijke groeipijler binnen Brussels Airlines”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Alban gaat het groeiplan dat we de voorbije maanden ontwikkelden nu met zijn team in de praktijk omzetten.”

François (34) is momenteel werkzaam bij Brussels Airlines als Strategic Sourcing & Procurement Manager. In die functie was hij rechtstreeks betrokken bij talrijke belangrijke strategische aankoopdossiers. De laatste maanden werkte hij mee aan de nieuwe strategie van het cargo departement. François is burgerlijk ingenieur van opleiding en startte zijn carrière bij de Belgische Luchtmacht waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het onderhoud van de C-130 luchttransportvloot en de indienstneming van de nieuwe NH90 helikopters.

“De ambitie van Brussels Airlines Cargo is om het leitmotiv van Brussels Airlines, we go the extra smile”, ook in onze vrachtactiviteit toe te passen”, zegt Alban François. “We willen nog beter inspelen op de wensen van onze klanten en willen nog meer betrouwbare en flexibele diensten aanbieden om de voorkeursvrachtvervoerder te worden op ons groeiende Brussels Airlines netwerk: Afrika, Europa en de States.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com