Alban François wordt nieuwe VP Cargo Brussels Airlines

Woensdag 4 november 2015 — Alban François is benoemd tot nieuwe Vice President Global Cargo bij Brussels Airlines. François gaat vanaf 1 januari 2016 de nieuwe commerciële strategie van het groeiende Brussels Airlines Cargo departement vorm geven.

Vrachttransport speelt een steeds belangrijkere rol in de strategie van Brussels Airlines. Enkele weken geleden werd al bekendgemaakt dat Brussels Airlines Cargo een nieuwe commerciële strategie heeft ontwikkeld. Samen met de nieuwe commerciële partner, Air Logistics Group, wil Brussels Airlines in de toekomst nog dichter bij de klanten staan en nieuwe producten ontwikkelen afgestemd op de noden van de klanten. Om die nieuwe strategie te gaan uitvoeren, werd zopas Alban François benoemd tot Vice President Global Cargo. Hij rapporteert in deze nieuw gecreëerde functie rechtstreeks aan Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx.

“Cargo is een belangrijke groeipijler binnen Brussels Airlines”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Alban gaat het groeiplan dat we de voorbije maanden ontwikkelden nu met zijn team in de praktijk omzetten.”

François (34) is momenteel werkzaam bij Brussels Airlines als Strategic Sourcing & Procurement Manager. In die functie was hij rechtstreeks betrokken bij talrijke belangrijke strategische aankoopdossiers. De laatste maanden werkte hij mee aan de nieuwe strategie van het cargo departement. François is burgerlijk ingenieur van opleiding en startte zijn carrière bij de Belgische Luchtmacht waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het onderhoud van de C-130 luchttransportvloot en de indienstneming van de nieuwe NH90 helikopters.

“De ambitie van Brussels Airlines Cargo is om het leitmotiv van Brussels Airlines, we go the extra smile”, ook in onze vrachtactiviteit toe te passen”, zegt Alban François. “We willen nog beter inspelen op de wensen van onze klanten en willen nog meer betrouwbare en flexibele diensten aanbieden om de voorkeursvrachtvervoerder te worden op ons groeiende Brussels Airlines netwerk: Afrika, Europa en de States.”