Alicante en Washington nieuwkomers in winterdienstregeling

In de winterdienstregeling van Brussels Airlines, die op 27 oktober van start gaat, prijken Washington en Alicante voor het eerst. De frequenties en vluchtdagen van verschillende bestemmingen worden verder geoptimaliseerd.

Washington, een bestemming die sinds juni wordt aangevlogen, is de grote nieuwkomer in het intercontinentale vluchtaanbod van Brussels Airlines volgend winterseizoen. Het vertrek vanuit Brussels is in de namiddag en vanuit Washington in de late avond. Sinds de lancering van de route hebben al duizenden passagiers van deze lijndienst gebruik gemaakt om naar de Amerikaanse hoofdstad  te vliegen of om, dankzij het vluchtaanbod van de Star Alliance partners,  door te reizen naar talrijke andere bestemmingen in de States of  Canada. Met New York, een dagelijkse bestemming van Brussels Airlines, is Washington de tweede US bestemming van de luchtvaartmaatschappij.

In het Europese vluchtaanbod van Brussels Airlines is Alicante de grote nieuwkomer. Vanaf dit winterseizoen vliegt de Belgische maatschappij twee keer per week naar deze Zuid-Spaanse bestemming die als toegangspoort fungeert tot de ook in de winter erg populaire en zonnige Costa Blanca. Vluchtdagen zijn woensdag en zaterdag met telkens een vertrek in de vroege namiddag en terugvlucht in de late namiddag.  Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf 99 euro, taksen inbegrepen.  Alicante is de vijfde Brussels Airlines bestemming in Spanje. Dagelijks kan er immers ook gevlogen worden naar Madrid, Barcelona, Bilbao en Malaga.

Frequenties

In het winterprogramma dat op 27 oktober start, optimiseert Brussels Airlines ook haar aanbod.  Net zoals de voorbije jaren worden enkele typische zomerbestemmingen in de winter niet aangevlogen.  Voor enkele andere routes worden de frequenties  verhoogd.  Zo wordt in vergelijking met vorig winterseizoen de route Brussel-Edinburgh vaker gevlogen (twee vluchten per dag ipv één vlucht per dag). Ook het vluchtaanbod naar Kameroen wordt uitgebreid. De havenstad Douala wordt tijdens de winterpiek dagelijks bediend en de hoofdstad Yaoundé zes keer per week.   De vluchtdagen naar Nairobi worden geharmoniseerd met die van partner Swiss. Het complementaire vluchtschema geeft de passagiers van beide maatschappijen meer flexibiliteit.

Vloot

Dit winterseizoen zet Brussels Airlines in totaal 44 vliegtuigen in: 8 Airbus A 330-200/300 (lange afstandstoestellen),  19 Airbus A 319/320 toestellen, 12 AVRO RJ en vijf Dash 8 Q400.  Alle lange afstandsvliegtuigen zijn nu uitgerust met nieuwe Business- en Economy Class cabines met ondermeer flat beds in Business Class, ergonomische Economy Class zetels en de nieuwste generatie in-flight entertainment. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com