Belgische organisaties werken samen om toeristen aan te trekken

Belgische organisaties werken samen om toeristen aan te trekken

Buitenlandse toeristen die ons land bezoeken, kunnen dat voortaan met één voordelige reisformule, de Hi Belgium Pass. Het gaat om een unieke samenwerking tussen Brussels Airlines, Brussels Airport, NMBS en verschillende toeristische diensten, steden en attracties. Met de Hi Belgium Pass vliegen toeristen vanuit 50 Europese steden van en naar Brussels Airport, vanwaar ze onbeperkt tussen Belgische steden kunnen sporen, om daar gratis toegang te krijgen tot talrijke musea en attracties.

Na de aanslagen van 22 maart is het aantal toeristen dat België bezoekt aanzienlijk gedaald. Verschillende overheden, actiegroepen en bedrijven lanceerden de voorbije maanden campagnes om het imago van België ’ terug op het niveau van ervoor te brengen.

Op initiatief van Brussels Airlines slaan enkele belangrijke spelers in ons land de handen in elkaar om een gezamenlijke reisformule uit te werken die zich op Europese toeristen richt die België tijdens het weekend willen bezoeken. Met de Hi Belgium Pass wordt naar België reizen immers aantrekkelijker dan ooit.

De Hi Belgium Pass is een initiatief van Brussels Airlines, Brussels Airport, NMBS, toeristische diensten (Toerisme Vlaanderen, visit.brussels, Belgique-Wallonie, Brusselse Museumraad, de steden  Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Luik) en verschillende toeristische attracties en bezienswaardigheden. Deze partners leverden allemaal een aanzienlijke bijdrage om de Pass zo voordelig mogelijk te maken.

Wie de Hi Belgium Pass aankoopt (kostprijs 149 euro all-in) kan vanuit 50 luchthavens in 18 verschillende Europese landen naar Brussels Airport vliegen met Brussels Airlines (Check&Go retourticket), gratis gebruik maken van de trein en in verschillende steden gratis toeristische attracties bezoeken (musea, rondleidingen, enz). De enige keuze die de bezoeker moet maken is welke twee steden hij of zij wil bezoeken.

Voorwaarde is dat er naar België afgereisd wordt op donderdag, vrijdag of zaterdag en dat er teruggereisd wordt op de daaropvolgende zondag, maandag of dinsdag. Het aanbod is het hele jaar door geldig. De Hi Belgium Pass is beschikbaar voor reizen vanuit Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië,  Kroatië, Litouwen, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Tjechische Republiek, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De Hi Belgium Pass kan gereserveerd worden via brusselsairlines.com.

Het is de allereerste keer dat belangrijke toeristische partners in België de handen in elkaar slaan om samen ons land in het buitenland te promoten met een concrete reisformule. Op termijn zullen ook nog andere steden zich aansluiten bij het initiatief. De partners gaan via marketingcampagnes, hun eigen communicatiekanalen en via hun vertegenwoordigingen in het buitenland de Hi Belgium Pass bekend maken.

“Met de Hi Belgium Pass zetten we België meer dan ooit op de kaart in het buitenland. Eén jaar na 22 maart merken we nog altijd dat er naast de imagocampagnes ook nood is aan inspanningen naar de buitenlandse toeristen toe. Ik dank alle partners die het initiatief steunen en een mooie inspanning leveren zodat we samen een heel interessant reisproduct hebben kunnen uitwerken. Bedoeling is dat de Hi Belgium Pass de volgende maanden blijft groeien met bijkomende steden en dat dit de start is van een nog sterkere en structurele samenwerking in ons land.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

 

“De Hi Belgium Pass is een uitgelezen kans voor toeristen om België per trein te ontdekken. Een kwart van alle passagiers op Brussels Airport neemt nu al de trein om van en naar de luchthaven te reizen. Het station Brussels Airport-Zaventem bevindt zich pal onder de luchthaven en heeft rechtstreekse treinverbindingen met maar liefst 83 Belgische stations. De grote treinstations bevinden zich bovendien op een steenworp van de historische stadscentra, waardoor de belangrijkste toeristische bestemmingen in ons land per trein snel te bereiken zijn.”

-- Sophie Dutordoir, CEO NMBS

 

“Onze gastvrijheid, onze sterke sportprestaties, onze culinaire en artistieke talenten zijn belangrijke troeven die bijdragen tot de reputatie van België. Zelfs al zijn wij soms te bescheiden om het toe te geven. Met de Hi Belgium Pass verenigt een sterke groep van partners zich om die Belgische troeven naar voor te schuiven en samen te werken aan de verbetering van de reputatie van België in de rest van Europa. Zonder aarzeleling en met veel enthousiasme werkt Brussels Airport mee aan dit initiatief omdat het zo goed aansluit bij onze doelstelling om service van hoge kwaliteit te bieden aan onze passagiers en hun onze legendarische gastvrijheid te laten ontdekken.”

-- Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company

 

“Deze unieke weekendformule biedt een win-win situatie voor zowel internationale toeristen als onze toeristische sector. De Hi Belgium Pass betekent bovendien een boost voor onze reputatie en voor de toeristische stroom naar onze bestemming. De weekendpackages vormen een extra promotiekans voor onze toeristische aanbieders die er hun eigen aanbod of campagne aan kunnen linken. Met 4,6 % van het bruto nationaal product is toerisme één van de belangrijkste sectoren in ons land. Met dit soort aanbieding en deze vorm van samenwerking kunnen we meer dan ooit het verschil maken. Vanuit Toerisme Vlaanderen kunnen we dit dus alleen maar aanmoedigen. We zetten onze schouders onder de internationale promotie van de Hi Belgium Pass en bedanken alle partners voor hun inbreng.”

-- Peter De Wilde, Administrateur-Generaal van Toerisme Vlaanderen

 

“De Brusselse Overheden en Brussels Airlines hebben de promotie van de hoofdstad van 500 miljoen Europeanen altijd een warm hard toegedragen. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen tot  de Hi Belgium Pass, een initiatief dat ons partnership nog verder versterkt, van harte feliciteren. Deze formule zal ongetwijfeld verder bijdragen tot de toeristische dynamiek van Brussel in het buitenland en zal de aantrekkelijkheid van onze hoofdstad extra in de verf zetten.”

-- Philippe Close, Brusselse schepen voor Toerisme

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem