Bijna één op twee passagiers checkt al zélf in

Het voorbij jaar maakten al 1,1 miljoen Brussels Airlines passagiers gebruik van de mogelijkheid om zélf in te checken voor een vlucht thuis via de pc of op de luchthaven met behulp van de “Self Check-in” automaten. Dit is een stijging met meer dan 30 procent. Van alle passagiers die in Brussel vertrekken maakt nu al veertig procent gebruik van de alternatieve technologie die niets dan voordelen biedt.

Bijna één passagier op twee vanuit Brussel maakt geen gebruik meer van de klassieke check-in balies op de luchthaven. Maand na maand stijgt het aantal klanten dat voor de alternatieve check-in mogelijkheden kiest. In vergelijking met 2007 nam het aantal ‘self check-in’ verrichtingen met ruim dertig procent toe en er wordt ook dit jaar een verdere stijging verwacht. Net zoals bij “Self & Online Banking” is de “Self Check-in” technologie van Brussels Airlines snel én efficient.

De voordelen voor passagiers zijn talrijk. Géén wachttijden of stress meer aan de check-in balies en flink wat tijdswinst voor het vertrek zijn slechts enkele voorbeelden. Bovendien kunnen passagiers die gebruik maken van de technologie zélf hun vliegtuigzetel kiezen.

De “Online Check-In” via de website brusselsairlines.com werd in maart 2007 gelanceerd en laat toe om al vanaf 24 uur voor afreis volledig gratis in te checken en zélf een boarding pass uit te printen. Op de luchthaven kan de passagier met deze boarding pass rechtstreeks naar de gate zonder tussenstop aan de check-in balies. Wie ruimbagage wil registreren kan dat doen aan speciale “baggage drop-off” balies in de vertrekhal.

Op Brussels Airport heeft Brussels Airlines ook “Express Check-in” automaten geïnstalleerd. Deze automaten laten passagiers toe om zich in enkele seconden te registreren voor een vlucht, een vliegtuigzetel te kiezen en een inschepingskaart uit te printen. Ook deze passagiers kunnen ruimbagage afgeven aan de “drop-off” balies.

Van de Brussels Airlines passagiers die zichzelf registreren kiest 55 procent voor de “Online Check-in” via de website en 45 procent voor de “Express Check-in” optie.

Brussels Airlines verwacht dat deze alternatieve check-in mogelijkheden de volgende jaren aan populariteit blijven winnen. In de loop van 2009 gaat de maatschappij dan ook op buitenlandse luchthavens “Self Check-in” automaten installeren. Het gaat ondermeer om de luchthavens van Wenen, Geneve, Kopenhagen en Oslo.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com