Bremen: Nieuwe bestemming voor Brussels Airlines ​ en Brussels Airport

Vanaf 14 september verzorgt Brussels Airlines vijf vluchten per week naar Bremen. De belangrijke Noord-Duitse handelsstad was tot nog toe niet rechtstreeks verbonden met Brussels Airport.

Goed nieuws voor de talrijke zakenlui en EU officials die tussen Bremen en de Europese hoofdstad pendelen en dat tot nog toe via een omweg moesten doen. Dankzij de nieuwe lijnvluchten die Brussels Airlines vanaf september elke weekdag verzorgt, wordt Hanzestad Bremen vlot en rechtstreeks bereikbaar in 1 uur en 10 minuten.

Bremen, gelegen in het hartje van Nedersaksen aan de oever van de Weser, kan bogen op een rijk verleden als handelscentrum. De prachtige historische binnenstad heeft een 1200 jaar lange geschiedenis en is vanuit cultuur-historisch perspectief een bezoek meer dan waard.

Ook vandaag heeft Bremen en het nabijgelegen Bremerhaven nog een zeer levendige economie en qua spitstechnologie staat Bremen aan de top. Airbus heeft er één van haar voornaamste productiecentra, talrijke Mercedes modellen lopen er van de band en de Europese ruimtevaartindustrie is er sterk vertegenwoordigd. Het bekende Beck’s bier wordt in Bremen gebrouwen en ook de beroemde Jacob’s koffie heeft er haar roots.

 

Uuregeling

Brussels Airlines verzorgt vanaf 14 september elke werkdag een avondvlucht tussen Bremen en Brussels Airport:

 

Vluchtnummer

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen

SN2597

Brussel

Bremen

21h00

22h10

12345..

SN2596

Bremen

Brussel

19h00

20h10

12345..

 

Passagiers hebben de keuze uit vier verschillende reisformules: Bizz&Class, Flex&Fast, Light&Relax, Check&Go.

“We zijn zeer tevreden dat we een regio en een stad die belangrijke handelsrelaties met België onderhoudt aan ons netwerk kunnen toevoegen“, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Bremen is een mooie aanwinst in het snel groeiend netwerk van Brussels Airlines en Brussels Airport. Met deze route mikken we ook op transferpassagiers die comfortabel willen doorreizen naar andere Brussels Airlines bestemmingen.”

Zo werd de uurregeling van de vluchten bijvoorbeeld afgestemd om vluchtaansluitingen mogelijk te maken naar onder meer Bristol, Toulouse en Madrid om Airbus Industries medewerkers vlot te laten reizen tussen de verschillende productiecentra van de Europese vliegtuigbouwer.

Jürgen Bula, CEO of Bremen Airport: “Vooral zakenreizigers uit de Nedersaksische region en Bremen zullen baat hebben bij deze rechtstreekse verbinding tussen Bremen en Brussel, maar ook voor een citytrip is de vlucht geschikt.”

Bremen is naast Hamburg en Hannover de derde stad die Brussels Airlines in Noord-Duitsland rechtstreeks verbindt met Brussels Airport. Daarnaast vliegt Brussels Airlines ook vijf keer per dag naar Berlijn. Dankzij een samenwerking met partners Lufthansa en Germanwings kan er ook verschillende malen per dag naar Frankfurt, Munchen en Stuttgart worden gevlogen. Brussels Airlines passagiers kunnen nu dus in totaal naar 7 bestemmingen in buurland Duitsland reizen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com