Brussels Airlines & Lufthansa in Afrika

Brussels Airlines voegt Johannesburg, Kaapstad, Accra en Khartoum aan netwerk toe dankzij partnership met Lufthansa.

Vanaf vandaag biedt Brussels Airlines uitstekende vluchtmogelijkheden aan naar Zuid-Afrika, Ghana en Soedan dankzij een uitbreiding van het partnership met Lufthansa. Al deze vluchten worden door Lufthansa uitgevoerd en worden dankzij een code-share overeenkomst voortaan ook door Brussels Airlines gecommercialiseerd. Lufthansa gaat op haar beurt ook zetels verkopen op de Brussels Airlines vluchten naar Banjul, Nairobi, Douala, Yaounde, Bujumbura, Abidjan en Monrovia.

Brussels Airlines en Lufthansa breiden hun samenwerking op de Afrikaanse markt gevoelig uit. Deze expansie laat Brussels Airlines toe om haar passagiers vanaf vandaag uitstekende vluchtmogelijkheden aan te bieden naar Zuid-Afrika, Ghana en Soedan. Deze landen ontbraken totnogtoe in het uitgebreide Afrika netwerk van Brussels Airlines. Dankzij een codeshare-overeenkomst met Lufthansa worden ze nu in het aanbod van Brussels Airlines opgenomen.

Brussels Airlines passagiers reizen vanuit Brussels Airport naar Frankfurt en kunnen dan met partner Lufthansa doorvliegen naar Johannesburg, Kaapstad, Accra of Khartoum. Sinds begin juli biedt Brussels Airlines haar klanten zo ook al de mogelijkheid aan om naar Libreville (Gabon) te reizen. De goed op elkaar afgestemde vluchturen zorgen ervoor dat de overstap in Frankfurt zeer vlot verloopt. Aan boord van de lange afstandsvlucht hebben passagiers de keuze uit First, Business en Economy Class. Alle passagiers kunnen voor deze vluchten Miles & More mijlen sparen of uitgeven.

Zuid-Afrika is niet alleen een belangrijke handels- en cultuurpartner van België maar ook een populaire vakantiebestemming. Totnogtoe kon Brussels Airlines haar passagiers die naar Johannesburg of Kaapstad wilden reizen geen oplossing aanbieden. Dankzij de uitstekende dagelijkse Brussel-Frankfurt-Johannesburg avond/nachtvlucht en de seizoensgebonden Brussel-Frankfurt-Kaapstad lijndienst komt daar nu verandering in.

Ook voor wie naar het West-Afrikaanse Ghana wil vliegen heeft Brussels Airlines goed nieuws. De belangrijke Ghanese gemeenschap in België en de talrijke zakenlui die het economisch aantrekkelijke land willen bezoeken kunnen voortaan dankzij Brussels Airlines en Lufthansa vijf keer per week naar de hoofdstad Accra reizen. Accra vervolledigt de sterke aanwezigheid van Brussels Airlines aan de Afrikaanse West-kust.

De Soedanese hoofdstad Khartoum is dankzij de codeshare-overeenkomst tussen Brussels Airlines en Lufthansa vier keer week bereikbaar.

Lufthansa gaat voortaan ook talrijke lijndiensten commercialiseren die Brussels Airlines vanuit Brussels Airport dagelijks verzorgt naar Afrika. Tickets voor de Brussels Airlines lijnvluchten naar Banjul (Gambia), Nairobi (Kenia), Douala & Yaounde (Kameroen), Bujumbura (Burundi), Abidjan (Ivoorkust), Monrovia (Liberia) worden met onmiddellijke ingang ook door Lufthansa verkocht.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com