Brussels Airlines annuleert lijnvluchtprogramma tot maandagmiddag 12 u

In het belang van haar passagiers heeft Brussels Airlines de beslissing genomen om al haar lijnvluchten tot en met maandag 19 april om 12 uur Belgische tijd (10u00 GMT) te annuleren. Deze beslissing laat de luchtvaartmaatschappij toe het vluchtprogramma zo efficiënt mogelijk te kunnen hervatten om zo haar passagiers zo goed mogelijk te helpen wanneer dit operationeel opnieuw mogelijk is. Met deze beslissing geven we onze passagiers ook meer duidelijkheid. Brussels Airlines roept haar passagiers dan ook op om niet naar de luchthavens te komen. De luchtvaartmaatschappij treft alle voorbereidingen om haar lijnvluchtprogramma zo vlot mogelijk te hernemen éénmaal de situatie verbetert. Een dergelijke verbetering wordt echter, op basis van de laatste weersvoorspellingen, niet verwacht voor maandag. Er worden los van het lijnvluchtprogramma ook speciale repatriëringsvluchten gepland om gestrandde passagiers naar Brussel te brengen mocht de beschikbaarheid van het luchtruim dit toelaten.

De onderste luchtlagen boven België blijven zeer ernstig vervuild met vulkanische as. Een verbetering van deze toestand is niet meteen in zicht omdat de huidige weersomstandigheden (zwakke wind, geen regen) zeer nadelig zijn.

Op basis van alle éénduidige voorspellingen heeft Brussels Airlines daarom besloten om haar lijnvluchtprogramma alvast tot maandag 19 april om 12 uur te schrappen. Het heeft op dit ogenblik geen enkele zin meer om telkens het vluchtprogramma met enkele uren te annuleren en passagiers vluchtalternatieven aan te bieden die nadien toch telkens moeten geschrapt worden omdat het luchtverkeer niet mogelijk is. Dit leidt enkel tot frustratie en verder ongemak voor de passagiers.

De situatie zal maandagochtend opnieuw geëvalueerd worden.

Passagiers wordt gevraagd om niet naar de luchthavens te komen. Comform de Europese regelgeving biedt Brussels Airlines haar passagiers de mogelijkheid aan om vluchten te herboeken naar een later tijdstip (op basis van zetelbeschikbaarheid op latere vluchten) of om terugbetaling van de tickets te krijgen. Alle informatie is te vinden op website www.brusselsairlines.com

Los van het lijnvluchtprogramma, dat dus zeker niet voor maandag 19 april om 12 uur herneemt, plant Brussels Airlines ook speciale repatriëringsvluchten. Deze vluchten kunnen los van het lijnvluchtprogramma georganiseerd worden om langdurig gestrandde passagiers naar hun eindbestemming te brengen. Dit zal enkel en alleen gebeuren als het luchtruim open is en de vliegveiligheid kan gegarandeerd worden.

Brussels Airlines verontschuldigt zich voor het ongemak dat deze nooit geziene situatie van overmacht met zich meebrengt. De luchtvaartmaatschappij stelt alles in het werk om haar passagiers zo goed mogelijk bij te staan en bereidt zich zo goed mogelijk voor op de heropstart van haar vluchtprogramma.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com