Brussels Airlines bereidt zich voor op Belgische nationale stakingsdag op 15 december

Donderdag 11 december 2014 — Na een eerste provinciale stakingsdag op 8 december, bereidt Brussels Airlines zich voor op de tweede, dit keer nationale, stakingsdag van 15 december. Ook nu doet de luchtvaartmaatschappij al het mogelijke om haar klanten bij te staan en ze zo vlot mogelijk naar hun bestemming te brengen. 

Brussels Airlines stelt opnieuw alles in het werk om haar vluchten uit te voeren op 15 december, maar moet zich voorbereiden op de te verwachten hinder. Op 1 december kondigde Brussels Airlines al een aangepast vluchtschema aan voor 8 en 15 december. Na de impact van 8 december, heeft de maatschappij beslist om proactief 52 bijkomende vluchten te schrappen volgende maandag. Op deze manier kan ze haar passagiers tijdig alternatieve vluchtmogelijkheden voorstellen. In totaal schrapt de maatschappij op 15 december 84 Europese vluchten. Dat is 40% van haar totale vluchtaanbod die dag. Er werden geen langeafstandsvluchten geannuleerd.

 

De hinder op de luchthaven zelf bleef vorige maandag enigszins beperkt voor de passagiers doordat Brussels Airlines ruim op voorhand haar vluchtschema had aangepast. Economisch heeft de stakingsdag uiteraard grote schade aangericht voor de luchtvaartmaatschappij, die wordt geschat op 1,5 miljoen euro. De financiële impact van de staking van 15 december wordt verwacht nog groter te zijn. Op die dag waren er oorspronkelijk 21.400 reizigers geboekt op een Brussels Airlines vlucht.

 

Meer informatie over het aangepaste vluchtschema.

 

Passagiers wiens vlucht geannuleerd is, krijgen vluchtalternatieven aangeboden, of kunnen een terugbetaling aanvragen.  

Brussels Airlines biedt sinds 21 november haar passagiers van 15 december de mogelijkheid om gratis een andere reisdatum te kiezen, indien ze liever niet meer vliegen op die dag, ongeacht of hun vlucht geannuleerd is.

Op 15 december zelf zal de maatschappij er alles aan doen om haar klanten zoveel mogelijk te assisteren op de luchthaven. Brussels Airlines raadt al haar klanten aan om – indien mogelijk - enkel met handbagage te reizen, aangezien de bagage afhandelingsactiviteiten ook hinder kunnen ondervinden van de stakingsacties.

 

De maatschappij houdt haar klanten op de hoogte van de situatie via haar websiteFacebook en Twitter (@FlyingBrussels). Passagiers worden ook per SMS (indien telefoonnummer beschikbaar) en e-mail geïnformeerd, of via hun reisagent.