Brussels Airlines bereidt zich voor op Belgische nationale stakingsdag op 15 december

Na een eerste provinciale stakingsdag op 8 december, bereidt Brussels Airlines zich voor op de tweede, dit keer nationale, stakingsdag van 15 december. Ook nu doet de luchtvaartmaatschappij al het mogelijke om haar klanten bij te staan en ze zo vlot mogelijk naar hun bestemming te brengen. 

Brussels Airlines stelt opnieuw alles in het werk om haar vluchten uit te voeren op 15 december, maar moet zich voorbereiden op de te verwachten hinder. Op 1 december kondigde Brussels Airlines al een aangepast vluchtschema aan voor 8 en 15 december. Na de impact van 8 december, heeft de maatschappij beslist om proactief 52 bijkomende vluchten te schrappen volgende maandag. Op deze manier kan ze haar passagiers tijdig alternatieve vluchtmogelijkheden voorstellen. In totaal schrapt de maatschappij op 15 december 84 Europese vluchten. Dat is 40% van haar totale vluchtaanbod die dag. Er werden geen langeafstandsvluchten geannuleerd.

 

De hinder op de luchthaven zelf bleef vorige maandag enigszins beperkt voor de passagiers doordat Brussels Airlines ruim op voorhand haar vluchtschema had aangepast. Economisch heeft de stakingsdag uiteraard grote schade aangericht voor de luchtvaartmaatschappij, die wordt geschat op 1,5 miljoen euro. De financiële impact van de staking van 15 december wordt verwacht nog groter te zijn. Op die dag waren er oorspronkelijk 21.400 reizigers geboekt op een Brussels Airlines vlucht.

 

Meer informatie over het aangepaste vluchtschema.

 

Passagiers wiens vlucht geannuleerd is, krijgen vluchtalternatieven aangeboden, of kunnen een terugbetaling aanvragen.  

Brussels Airlines biedt sinds 21 november haar passagiers van 15 december de mogelijkheid om gratis een andere reisdatum te kiezen, indien ze liever niet meer vliegen op die dag, ongeacht of hun vlucht geannuleerd is.

Op 15 december zelf zal de maatschappij er alles aan doen om haar klanten zoveel mogelijk te assisteren op de luchthaven. Brussels Airlines raadt al haar klanten aan om – indien mogelijk - enkel met handbagage te reizen, aangezien de bagage afhandelingsactiviteiten ook hinder kunnen ondervinden van de stakingsacties.

 

De maatschappij houdt haar klanten op de hoogte van de situatie via haar websiteFacebook en Twitter (@FlyingBrussels). Passagiers worden ook per SMS (indien telefoonnummer beschikbaar) en e-mail geïnformeerd, of via hun reisagent.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com