Brussels Airlines bereidt zich voor op Belgische stakingsdagen

Maandag 1 december 2014 — Brussels Airlines bereidt zich voor op de Belgische provinciale en nationale stakingsdagen van 8 en 15 december. De luchtvaartmaatschappij doet al het mogelijke om haar klanten bij te staan en om ze  vlot naar hun bestemming te kunnen brengen. Daarom wordt in functie van de te verwachten hinder het vluchtprogramma van 8 en 15 december nu al aangepast, zodat passagiers alternatieve vluchtmogelijkheden krijgen voorgesteld.

De nationale vakbonden hebben in verschillende sectoren opgeroepen tot algemene stakingsdagen op 8 en 15 december. Brussels Airlines bereidt zich voor om de impact op hun passagiers zo veel mogelijk op te vangen. De luchtvaartmaatschappij stelt alles in het werk om haar vluchten uit te voeren, maar moet zich voorbereiden op mogelijke hinder. De stakingsdagen zijn immers drukke dagen voor Brussels Airlines, met 22.000 passagiers op 8 december en 21.400 passagiers op 15 december.

Om het ongemak voor haar passagiers te minimaliseren, heeft Brussels Airlines besloten om haar Europese vluchtprogramma op 8 en 15 december aan te passen, waardoor passagiers nu al vluchtalternatieven krijgen aangeboden, of een terugbetaling van hun vlucht kunnen aanvragen, indien hun vlucht geannuleerd is. Meer informatie over het aangepaste vluchtschema.

Brussels Airlines biedt sinds 21 november haar passagiers van 8 en 15 december de mogelijkheid om gratis een andere reisdatum te kiezen, indien ze liever niet meer vliegen op die dagen, ongeacht of hun vlucht geannuleerd is.

Op 8 en 15 december zelf zal de maatschappij er alles aan doen om haar klanten zoveel mogelijk te assisteren. Brussels Airlines raadt al haar klanten aan om – indien mogelijk - enkel met handbagage te reizen, aangezien de bagage afhandelingsactiviteiten ook hinder kunnen onvervinden van de stakingsacties.

“We willen onze klanten zo goed mogelijk bijstaan, in lijn met ons dagelijks streven naar een persoonlijke service, vandaar dat we nu al proactief ons programma aanpassen en onze passagiers informeren, zodat ze zich kunnen organiseren of andere opties kunnen bekijken.”

-- Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

Brussels Airlines verwacht momenteel geen impact op haar langeafstandsvluchten. De maatschappij houdt haar klanten op de hoogte van de situatie via haar website, Facebook en Twitter (@FlyingBrussels). Passagiers worden ook per SMS (indien telefoonnummer beschikbaar) en e-mail geïnformeerd, of via hun reisagent.