Brussels Airlines bereidt zich voor op Belgische stakingsdagen

Brussels Airlines bereidt zich voor op de Belgische provinciale en nationale stakingsdagen van 8 en 15 december. De luchtvaartmaatschappij doet al het mogelijke om haar klanten bij te staan en om ze  vlot naar hun bestemming te kunnen brengen. Daarom wordt in functie van de te verwachten hinder het vluchtprogramma van 8 en 15 december nu al aangepast, zodat passagiers alternatieve vluchtmogelijkheden krijgen voorgesteld.

De nationale vakbonden hebben in verschillende sectoren opgeroepen tot algemene stakingsdagen op 8 en 15 december. Brussels Airlines bereidt zich voor om de impact op hun passagiers zo veel mogelijk op te vangen. De luchtvaartmaatschappij stelt alles in het werk om haar vluchten uit te voeren, maar moet zich voorbereiden op mogelijke hinder. De stakingsdagen zijn immers drukke dagen voor Brussels Airlines, met 22.000 passagiers op 8 december en 21.400 passagiers op 15 december.

Om het ongemak voor haar passagiers te minimaliseren, heeft Brussels Airlines besloten om haar Europese vluchtprogramma op 8 en 15 december aan te passen, waardoor passagiers nu al vluchtalternatieven krijgen aangeboden, of een terugbetaling van hun vlucht kunnen aanvragen, indien hun vlucht geannuleerd is. Meer informatie over het aangepaste vluchtschema.

Brussels Airlines biedt sinds 21 november haar passagiers van 8 en 15 december de mogelijkheid om gratis een andere reisdatum te kiezen, indien ze liever niet meer vliegen op die dagen, ongeacht of hun vlucht geannuleerd is.

Op 8 en 15 december zelf zal de maatschappij er alles aan doen om haar klanten zoveel mogelijk te assisteren. Brussels Airlines raadt al haar klanten aan om – indien mogelijk - enkel met handbagage te reizen, aangezien de bagage afhandelingsactiviteiten ook hinder kunnen onvervinden van de stakingsacties.

“We willen onze klanten zo goed mogelijk bijstaan, in lijn met ons dagelijks streven naar een persoonlijke service, vandaar dat we nu al proactief ons programma aanpassen en onze passagiers informeren, zodat ze zich kunnen organiseren of andere opties kunnen bekijken.”

-- Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

Brussels Airlines verwacht momenteel geen impact op haar langeafstandsvluchten. De maatschappij houdt haar klanten op de hoogte van de situatie via haar website, Facebook en Twitter (@FlyingBrussels). Passagiers worden ook per SMS (indien telefoonnummer beschikbaar) en e-mail geïnformeerd, of via hun reisagent. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com