Brussels Airlines bereidt zich voor op de zomer met de heropening van populaire vakantiebestemmingen

Brussels Airlines bereidt zich voor op de zomer met de heropening van populaire vakantiebestemmingen

De Belgische luchtvaartmaatschappij breidt geleidelijk aan haar vluchtaanbod uit voor vakantiegangers

  • 78 bestemmingen voor het zomervluchtschema
  • Focus op vakantiebestemmingen
  • Start van de verbinding Brussel-Frankfurt in augustus
  • Alle tarieven blijven flexibel

 

Omdat verwacht wordt dat de vraag naar vakantiereizen naar de zomermaanden toe zal stijgen, wil Brussels Airlines haar klanten, samen met haar partners en touroperators, een aantrekkelijk aanbod vakantiebestemmingen aanbieden. Hiermee wil de luchtvaartmaatschappij haar klanten een positief vooruitzicht bieden voor de komende zomer.

Naast 18 intercontinentale bestemmingen in Afrika en Noord-Amerika plant Brussels Airlines 60 korte en middellange bestemmingen aan te vliegen met focus op vakantie hotspots als Griekenland, Portugal en Spanje.

Vandaag vliegt Brussels Airlines naar bijna al haar Afrikaanse bestemmingen, terwijl ze slechts een kleine capaciteit op Europa aanbiedt, beperkt tot feedervluchten voor het Afrikaanse netwerk. Vanaf april zal Brussels Airlines haar Europees netwerk geleidelijk aan heropenen, met een focus op vakantiereizen. De eerste routes die opnieuw tot het netwerk zullen behoren zijn Alicante, Athene, Barcelona, Bilbao, Bologna, Boedapest, Catania, Faro, Gran Canaria, Heraklion, Kos, Krakow, Lissabon, Madrid, Malaga, Napoli, Nice, Oslo, Porto, Praag, Rome, Stockholm, Tel Aviv, Tenerife, Valencia, Vilnius en Warschau.

Vanaf mei worden ook Dubrovnik, Edinburgh, Ibiza, Milaan Linate, Moskou, Palermo, Palma de Mallorca, Rhodos, Split en Wenen toegevoegd. Vanaf juni zal Brussels Airlines de vluchtfrequentie naar de hierboven vernoemde bestemmingen opvoeren en nog enkele nieuwe bestemmingen openen, waaronder Bari, Birmingham, Corfu, Firenze, Göteborg, Sint-Petersburg, Jerevan en Zakynthos op het middellangeafstandsnetwerk.

Afrika en Noord-Amerika

De heropening van de vluchten naar Washington DC en New York zijn gepland op 14 juni, Montreal vervoegt op 15 juni het netwerk. Dit worden de eerste Noord-Atlantische vluchten van Brussels Airlines sinds 21 maart 2020.

Wat het Afrikaanse netwerk betreft, verhoogt Brussels Airlines geleidelijk haar vluchtfrequenties naar al haar Afrikaanse bestemmingen, met een piek vanaf midden juni, wanneer West-Afrikaanse bestemmingen Abidjan (Ivoorkust), Accra (Ghana), Banjul (Gambia) en Dakar (Senegal) op dagelijkse basis zullen worden aangeboden. In Centraal- en Oost-Afrika zullen Douala en Yaounde (beide in Kameroen), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Entebbe (Oeganda) eveneens dagelijks worden bediend. Luanda sluit zich na meer dan een jaar ook weer aan bij het netwerk. Vanaf 15 juni zal de Angolese stad drie keer per week worden aangevlogen. In vergelijking met vandaag zullen de wekelijkse frequenties op het langeafstandsnetwerk verdrievoudigen.

Nieuwe route: Brussel - Frankfurt

Naast de heropening van een groot deel van haar netwerk, is Brussels Airlines ook verheugd om een nieuwe bestemming aan haar portfolio toe te voegen: Frankfurt. Momenteel verzorgt Lufthansa de verbinding tussen Brussels Airport en Frankfurt. Vanaf augustus neemt Brussels Airlines 2 vluchten per dag over. De verbinding met de Lufthansa hub in Frankfurt biedt een uitgebreid aanbod aan overstapmogelijkheden naar het volledige Lufthansa netwerk, terwijl passagiers die in Frankfurt vertrekken toegang krijgen tot het Afrikaanse netwerk waar de Belgische luchtvaartmaatschappij bekend om staat.

De eerste Brussels Airlines vlucht naar Frankfurt vertrekt op 2 augustus.

Het volledige overzicht van het Brussels Airlines netwerk is hier beschikbaar.

Flexibiliteit voor klanten

De verdere ontwikkeling van het netwerkaanbod is nog sterk afhankelijk van het verloop van de pandemie en de daarmee gepaard gaande reisbeperkingen. Het netwerk kan zich nog steeds verder ontwikkelen met nieuwe bestemmingen zodra er zich opportuniteiten in de markt voordoen. Om een flexibele reisplanning voor al haar klanten mogelijk te maken, blijft Brussels Airlines uitgebreide omboekingsmogelijkheden aanbieden.

Alle tarieven van Brussels Airlines kunnen tot eind mei 2021 zonder boekingskosten en zo vaak als gewenst worden omgeboekt. Na die datum kan er nog één keer gratis omgeboekt worden. Er kunnen wel extra kosten ontstaan bij omboekingen als bijvoorbeeld de oorspronkelijke reisklasse niet meer beschikbaar is bij omboeking naar een andere datum of naar een andere bestemming.

CO2-neutraal vliegen met Compensaid

Onlangs lanceerde de Belgische luchtvaartmaatschappij een nieuw reservatieplatform dat haar klanten een breder vluchtaanbod biedt van de Lufthansa Groep, alsook meer mogelijkheden om vluchten online om te boeken en de mogelijkheid om vluchten CO2-neutraal te maken met Compensaid. Het is de eerste keer dat klanten van Brussels Airlines de mogelijkheid hebben om CO2-uitstoot te vermijden dankzij het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF), het eerste levensvatbare alternatief voor fossiele brandstoffen. Het doel van SAF is om koolstof uit bestaande duurzame biomassa of gassen te hergebruiken en te recycleren in vliegtuigbrandstof, zodat het de fossiele, uit ruwe aardolie geraffineerde vliegtuigbrandstof vervangt. Het proces is een eerste stap naar het sluiten van de CO2-cyclus.

 

Op brusselsairlines.com vinden passagiers informatie over reizen in tijden van corona, vereisten om een masker mee te nemen, de reisvoorschriften per land en de flexibele omboekingsregels.

 

Story image

 

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem