Brussels Airlines bereidt zich voor op de zomer met de heropening van populaire vakantiebestemmingen

De Belgische luchtvaartmaatschappij breidt geleidelijk aan haar vluchtaanbod uit voor vakantiegangers

  • 78 bestemmingen voor het zomervluchtschema
  • Focus op vakantiebestemmingen
  • Start van de verbinding Brussel-Frankfurt in augustus
  • Alle tarieven blijven flexibel

 

Omdat verwacht wordt dat de vraag naar vakantiereizen naar de zomermaanden toe zal stijgen, wil Brussels Airlines haar klanten, samen met haar partners en touroperators, een aantrekkelijk aanbod vakantiebestemmingen aanbieden. Hiermee wil de luchtvaartmaatschappij haar klanten een positief vooruitzicht bieden voor de komende zomer.

Naast 18 intercontinentale bestemmingen in Afrika en Noord-Amerika plant Brussels Airlines 60 korte en middellange bestemmingen aan te vliegen met focus op vakantie hotspots als Griekenland, Portugal en Spanje.

Vandaag vliegt Brussels Airlines naar bijna al haar Afrikaanse bestemmingen, terwijl ze slechts een kleine capaciteit op Europa aanbiedt, beperkt tot feedervluchten voor het Afrikaanse netwerk. Vanaf april zal Brussels Airlines haar Europees netwerk geleidelijk aan heropenen, met een focus op vakantiereizen. De eerste routes die opnieuw tot het netwerk zullen behoren zijn Alicante, Athene, Barcelona, Bilbao, Bologna, Boedapest, Catania, Faro, Gran Canaria, Heraklion, Kos, Krakow, Lissabon, Madrid, Malaga, Napoli, Nice, Oslo, Porto, Praag, Rome, Stockholm, Tel Aviv, Tenerife, Valencia, Vilnius en Warschau.

Vanaf mei worden ook Dubrovnik, Edinburgh, Ibiza, Milaan Linate, Moskou, Palermo, Palma de Mallorca, Rhodos, Split en Wenen toegevoegd. Vanaf juni zal Brussels Airlines de vluchtfrequentie naar de hierboven vernoemde bestemmingen opvoeren en nog enkele nieuwe bestemmingen openen, waaronder Bari, Birmingham, Corfu, Firenze, Göteborg, Sint-Petersburg, Jerevan en Zakynthos op het middellangeafstandsnetwerk.

Afrika en Noord-Amerika

De heropening van de vluchten naar Washington DC en New York zijn gepland op 14 juni, Montreal vervoegt op 15 juni het netwerk. Dit worden de eerste Noord-Atlantische vluchten van Brussels Airlines sinds 21 maart 2020.

Wat het Afrikaanse netwerk betreft, verhoogt Brussels Airlines geleidelijk haar vluchtfrequenties naar al haar Afrikaanse bestemmingen, met een piek vanaf midden juni, wanneer West-Afrikaanse bestemmingen Abidjan (Ivoorkust), Accra (Ghana), Banjul (Gambia) en Dakar (Senegal) op dagelijkse basis zullen worden aangeboden. In Centraal- en Oost-Afrika zullen Douala en Yaounde (beide in Kameroen), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Entebbe (Oeganda) eveneens dagelijks worden bediend. Luanda sluit zich na meer dan een jaar ook weer aan bij het netwerk. Vanaf 15 juni zal de Angolese stad drie keer per week worden aangevlogen. In vergelijking met vandaag zullen de wekelijkse frequenties op het langeafstandsnetwerk verdrievoudigen.

Nieuwe route: Brussel - Frankfurt

Naast de heropening van een groot deel van haar netwerk, is Brussels Airlines ook verheugd om een nieuwe bestemming aan haar portfolio toe te voegen: Frankfurt. Momenteel verzorgt Lufthansa de verbinding tussen Brussels Airport en Frankfurt. Vanaf augustus neemt Brussels Airlines 2 vluchten per dag over. De verbinding met de Lufthansa hub in Frankfurt biedt een uitgebreid aanbod aan overstapmogelijkheden naar het volledige Lufthansa netwerk, terwijl passagiers die in Frankfurt vertrekken toegang krijgen tot het Afrikaanse netwerk waar de Belgische luchtvaartmaatschappij bekend om staat.

De eerste Brussels Airlines vlucht naar Frankfurt vertrekt op 2 augustus.

Het volledige overzicht van het Brussels Airlines netwerk is hier beschikbaar.

Flexibiliteit voor klanten

De verdere ontwikkeling van het netwerkaanbod is nog sterk afhankelijk van het verloop van de pandemie en de daarmee gepaard gaande reisbeperkingen. Het netwerk kan zich nog steeds verder ontwikkelen met nieuwe bestemmingen zodra er zich opportuniteiten in de markt voordoen. Om een flexibele reisplanning voor al haar klanten mogelijk te maken, blijft Brussels Airlines uitgebreide omboekingsmogelijkheden aanbieden.

Alle tarieven van Brussels Airlines kunnen tot eind mei 2021 zonder boekingskosten en zo vaak als gewenst worden omgeboekt. Na die datum kan er nog één keer gratis omgeboekt worden. Er kunnen wel extra kosten ontstaan bij omboekingen als bijvoorbeeld de oorspronkelijke reisklasse niet meer beschikbaar is bij omboeking naar een andere datum of naar een andere bestemming.

CO2-neutraal vliegen met Compensaid

Onlangs lanceerde de Belgische luchtvaartmaatschappij een nieuw reservatieplatform dat haar klanten een breder vluchtaanbod biedt van de Lufthansa Groep, alsook meer mogelijkheden om vluchten online om te boeken en de mogelijkheid om vluchten CO2-neutraal te maken met Compensaid. Het is de eerste keer dat klanten van Brussels Airlines de mogelijkheid hebben om CO2-uitstoot te vermijden dankzij het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF), het eerste levensvatbare alternatief voor fossiele brandstoffen. Het doel van SAF is om koolstof uit bestaande duurzame biomassa of gassen te hergebruiken en te recycleren in vliegtuigbrandstof, zodat het de fossiele, uit ruwe aardolie geraffineerde vliegtuigbrandstof vervangt. Het proces is een eerste stap naar het sluiten van de CO2-cyclus.

 

Op brusselsairlines.com vinden passagiers informatie over reizen in tijden van corona, vereisten om een masker mee te nemen, de reisvoorschriften per land en de flexibele omboekingsregels.

 

Maaike Andries

For media requests only

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com