Brussels Airlines bereidt zich voor op het EK 2016

Brussels Airlines bereidt zich voor op het EK 2016

De maatschappij blijft officiële vliegpartner van de Rode Duivels tot 2020

Brussels Airlines is in volle voorbereiding voor het Europese kampioenschap in Frankrijk. Tijdens het EK verzorgt de Belgische maatschappij opnieuw alle verplaatsingen van de Rode Duivels. Brussels Airlines  en de Koninklijke Belgische Voetbalbond verlengen hun samenwerking tot 2020. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie met Bondscoach Marc Wilmots. 

De Rode Duivels zullen niet enkel een beroep doen op Brussels Airlines voor het EK 2016 in Frankrijk, maar ook voor het trainingskamp in Zwitserland, alle kwalificatiematchen van het WK 2018 in Rusland en het EK 2020. De Duivels die in buitenlandse competities spelen blijven voor hun trainingen ook met Brussels Airlines naar België reizen vanuit Manchester, Madrid, Marseille, Londen, St Petersburg, Rome, Barcelona, …

Ook de Red Flames, de nationale jeugdploegen, de scoutingverantwoordelijken en scheidsrechters zullen hun verplaatsingen naar het buitenland met Brussels Airlines maken. Het nieuwe samenwerkingsakkoord voorziet dat Brussels Airlines al zeker tot in 2020 de officiële vliegpartner van de Rode Duivels blijft.

 

EK Frankrijk

Tijdens het EK stelt Brussels Airlines een speciaal vliegtuig in een Duivels design ter beschikking van de nationale ploeg voor al hun verplaatsingen binnen Frankrijk. Het unieke design werd mee bedacht door de spelers zelf en zal in maart worden voorgesteld aan het publiek.

Brussels Airlines is niet alleen de luchtvaartmaatschappij van het nationale elftal maar ook van de fans. Eerder al lanceerde Brussels Airlines daarom de verkoop van ‘TousenFrance’ experience pakketten én vluchten waardoor fans samen met 180 andere Rode Duivel supporters naar Frankrijk kunnen reizen om er in het stadion of de fanzone te supporteren voor het nationale voetbalteam. Meer informatie op www.brusselsairlines.com/tousenfrance

Brussels Airlines vliegt naar 7 van de 9 Franse speelsteden van het EK. In totaal biedt de maatschappij 86.853 stoelen te koop aan tussen 10 juni en 10 juli en verwelkomt dan ook veel voetbalfanaten die op eigen houtje afzakken naar Frankrijk. Om aan de hoge vraag te voldoen legt de maatschappij zelfs extra vluchten in tijdens het EK en voert zo 656 vluchten uit naar Marseille, Nice, Toulouse, Parijs, Lyon en Bordeaux.

 

Logische partners

“We zijn bijzonder blij dat we ons partnership met de Rode Duivels en de Belgische voetbalbond verlengen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Dankzij ons uitgebreid Europese netwerk zijn we een logische partner van de Rode Duivels. We weten hoe belangrijk het voor de spelers is om comfortabel te kunnen reizen en we besteden dan ook veel zorg aan hun vluchten.”

Samen met de Rode Duivels is Brussels Airlines ambassadeur van ons land in het buitenland. “Deze samenwerking past dan ook perfect in onze Belgitude filosofie en onze strategie om de grote Belgische sporttakken te ondersteunen en mensen bij elkaar te brengen”, zegt Lars Redeligx. “We willen overal in de wereld tonen wat België zo uniek maakt. De Rode Duivels passen helemaal in dat plaatje, naast Kuifje, onze Belgian Star Chefs, Tomorrowland en zoveel andere Belgische iconen die een plaats kregen aan boord van onze vliegtuigen. Alle Brussels Airlines collega’s kijken ernaar uit om de Duivels ook de volgende jaren aan boord te mogen begroeten en in de watten te kunnen leggen.”

“We zijn blij de goede samenwerking met Brussels Airlines te kunnen verlengen voor 4 jaar. Ze passen als bedrijf met trotse Belgische branding erg goed bij ons en zijn zowel voor onze Duivels als voor onze andere operaties een flexibele en kwalitatieve partner”, zegt Filip Van Doorslaer, Director Marketing & Events bij de KBVB

Rode Duivels
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem