Brussels Airlines bereidt zich voor op het EK 2016

De maatschappij blijft officiële vliegpartner van de Rode Duivels tot 2020

Brussels Airlines is in volle voorbereiding voor het Europese kampioenschap in Frankrijk. Tijdens het EK verzorgt de Belgische maatschappij opnieuw alle verplaatsingen van de Rode Duivels. Brussels Airlines  en de Koninklijke Belgische Voetbalbond verlengen hun samenwerking tot 2020. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie met Bondscoach Marc Wilmots. 

De Rode Duivels zullen niet enkel een beroep doen op Brussels Airlines voor het EK 2016 in Frankrijk, maar ook voor het trainingskamp in Zwitserland, alle kwalificatiematchen van het WK 2018 in Rusland en het EK 2020. De Duivels die in buitenlandse competities spelen blijven voor hun trainingen ook met Brussels Airlines naar België reizen vanuit Manchester, Madrid, Marseille, Londen, St Petersburg, Rome, Barcelona, …

Ook de Red Flames, de nationale jeugdploegen, de scoutingverantwoordelijken en scheidsrechters zullen hun verplaatsingen naar het buitenland met Brussels Airlines maken. Het nieuwe samenwerkingsakkoord voorziet dat Brussels Airlines al zeker tot in 2020 de officiële vliegpartner van de Rode Duivels blijft.

 

EK Frankrijk

Tijdens het EK stelt Brussels Airlines een speciaal vliegtuig in een Duivels design ter beschikking van de nationale ploeg voor al hun verplaatsingen binnen Frankrijk. Het unieke design werd mee bedacht door de spelers zelf en zal in maart worden voorgesteld aan het publiek.

Brussels Airlines is niet alleen de luchtvaartmaatschappij van het nationale elftal maar ook van de fans. Eerder al lanceerde Brussels Airlines daarom de verkoop van ‘TousenFrance’ experience pakketten én vluchten waardoor fans samen met 180 andere Rode Duivel supporters naar Frankrijk kunnen reizen om er in het stadion of de fanzone te supporteren voor het nationale voetbalteam. Meer informatie op www.brusselsairlines.com/tousenfrance

Brussels Airlines vliegt naar 7 van de 9 Franse speelsteden van het EK. In totaal biedt de maatschappij 86.853 stoelen te koop aan tussen 10 juni en 10 juli en verwelkomt dan ook veel voetbalfanaten die op eigen houtje afzakken naar Frankrijk. Om aan de hoge vraag te voldoen legt de maatschappij zelfs extra vluchten in tijdens het EK en voert zo 656 vluchten uit naar Marseille, Nice, Toulouse, Parijs, Lyon en Bordeaux.

 

Logische partners

“We zijn bijzonder blij dat we ons partnership met de Rode Duivels en de Belgische voetbalbond verlengen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Dankzij ons uitgebreid Europese netwerk zijn we een logische partner van de Rode Duivels. We weten hoe belangrijk het voor de spelers is om comfortabel te kunnen reizen en we besteden dan ook veel zorg aan hun vluchten.”

Samen met de Rode Duivels is Brussels Airlines ambassadeur van ons land in het buitenland. “Deze samenwerking past dan ook perfect in onze Belgitude filosofie en onze strategie om de grote Belgische sporttakken te ondersteunen en mensen bij elkaar te brengen”, zegt Lars Redeligx. “We willen overal in de wereld tonen wat België zo uniek maakt. De Rode Duivels passen helemaal in dat plaatje, naast Kuifje, onze Belgian Star Chefs, Tomorrowland en zoveel andere Belgische iconen die een plaats kregen aan boord van onze vliegtuigen. Alle Brussels Airlines collega’s kijken ernaar uit om de Duivels ook de volgende jaren aan boord te mogen begroeten en in de watten te kunnen leggen.”

“We zijn blij de goede samenwerking met Brussels Airlines te kunnen verlengen voor 4 jaar. Ze passen als bedrijf met trotse Belgische branding erg goed bij ons en zijn zowel voor onze Duivels als voor onze andere operaties een flexibele en kwalitatieve partner”, zegt Filip Van Doorslaer, Director Marketing & Events bij de KBVB

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com