Brussels Airlines bereidt zich voor op Tomorrowland

Na een succesvolle eerste samenwerking in 2012, slaan Brussels Airlines en Tomorrowland ook dit jaar weer de handen in elkaar om aan de grote buitenlandse vraag te beantwoorden die Tomorrowland al sinds jaren kent. 

De wereld komt samen op Tomorrowland. Meer dan 200 verschillende nationaliteiten zullen deze zomer een magische tijd beleven op de Schorre. Vorig jaar bracht Brussels Airlines al 2000 festivalgangers uit 17 verschillende Europese steden naar België, en dit op 25 vluchten. Dit jaar gaat de samenwerking een stuk verder en zullen er 140 vluchten worden ingezet vanuit 70 bestemmingen over de hele wereld richting Brussels Airport om alle feestvierders naar Tomorrowland te brengen. In totaal boden Tomorrowland en Brussels Airlines onder de naam Global Journey 13.000 festival pakketten (met trein of vlucht, camping of hotel) aan, die op enkele uren uitverkocht waren.  

Vanuit Basel en Tel Aviv was er zo een grote aanvraag dat de luchtvaartmaatschappij besliste om uitzonderlijk A330-200 toestellen in te zetten op deze routes. Omdat het heel ongewoon is dat een lange afstandsvliegtuig een Europese route aanvliegt, was er natuurlijk ook interesse bij de luchtvaart-enthousiastelingen, die deze vlucht wilden meemaken. Brussels Airlines maakt dit met plezier mogelijk.

De voorbereidingen bij Brussels Airlines zijn nu volop aan de gang, want de feestvierders mogen zich verwachten aan een echte Tomorrowland-sfeer op de vluchten naar Brussel. De vluchten vanuit Basel zullen zelfs omgetoverd worden tot echte  party vluchten, met live dj’s aan boord, zoals dat vorig jaar het geval was aan boord van de Barcelona-Brussel vlucht. (video 2012 bijgevoegd)

Ook op het festivalterrein zal Brussels Airlines opnieuw aanwezig zijn met een reuzenrad, de Cloud Rider, van waaruit de beste uitzichten over het fairytale landschap te zien zullen zijn. Iedere Tomorrowland bezoeker kan een ritje (of twee) op de Cloud Rider maken.

Voor de Belgen geeft Brussels Airlines een uitzonderlijk pakket weg naar Tomorrowland. Via een wedstrijd op hun Facebookpagina kan één gelukkig duo in stijl naar Tomorrowland, lees: opgehaald aan huis met een limousine, twee Tomorrowland tickets voor het hele weekend en een verblijf in de comfortabele Relax Room op de camping.  Meedoen kan nog tot en met dinsdag 16 juli.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com