Brussels Airlines bereidt zich voor op topweekend

Brussels Airlines verwacht dat de weekends van 1 juli en 7 juli bijzonder druk gaan worden. Telkens vertrekken er meer dan 30.000 passagiers vanop Brussels Airport met Brussels Airlines. Omwille van de drukte vraagt de luchtvaartmaatschappij haar klanten om minstens twee uur voor het vertrek van de vlucht naar de luchthaven te komen.

Brussels Airlines bereidt zich voor op de massale passagierstoeloop van volgend weekend (29 juni -1 juli) en het weekend daarna (6 juli – 8 juli). Tijdens de twee weekends vertrekken er telkens ruim 30.000 passagiers. Ondermeer de vluchten naar Malaga, Faro, Valencia, Barcelona, Sevilla, Sicilië, Athene en de Italiaanse kunststeden zijn vrijwel helemaal uitverkocht.

Tijdens de topweekends vertrekken er elke dag meer dan 100 vluchten. Brussels Airlines heeft alle vertrekken zo veel mogelijk verspreid over de verschillende dagen en er wordt extra personeel ingezet. Toch moet er rekening gehouden worden met extra wachttijden. Aan de b.light check-in desks belooft het alvast zeer druk te worden op vrijdagavond, zaterdagvoormiddag en zondag. 

Aanbeveling aan de passagiers

Alle lijnmaatschappijen en chartermaatschappijen die vanuit Brussels Airport opereren voorspellen een zeer hoge bezettingsgraad en houden rekening met een passagierstoeloop. Het belooft daarom niet alleen aan de check-in balies maar ook op de parkings, aan de veiligheidscontrole en in de vertrekhal erg druk te worden. 

Passagiers die met de b.light economy reisformule van Brussels Airlines reizen, worden daarom aangeraden om twee uur voor het voorziene vertrekuur van de vlucht naar de luchthaven te komen. Klanten die gebruik maken van de snelle b.flex economy + formule wordt geadviseerd om 1 uur voor het vertrek van de vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. 

Om de check-in vlot te laten verlopen roept Brussels Airlines haar klanten ook op om de bagageregeling voor in te checken bagage en handbagage strikt te respecteren. Brussels Airlines herinnert haar passagiers ook aan de strenge Europese veiligheidsvoorschriften met betrekking tot vloeistoffen. Meer info hierover is terug te vinden op de website.

Brussels Airlines bereidt zich voor

Passagiers die snel willen inchecken wordt aangeraden om gebruik te maken van de gratis online check-in service die toelaat om zelf in een handomdraai thuis of op kantoor alle inschepingsformaliteiten te vervullen. Via de website brusselsairlines.com kunnen passagiers zich vanaf 24 uur voor het vertrek van de vlucht inchecken, hun vliegtuigzetel selecteren en zelfs hun inschepingskaart printen. 

Op de luchthaven zelf kunnen passagiers snel en vlot inchecken via de on-line check-in schermen of via de ‘self check-in’ machines. Met deze minder bekende check-in mogelijkheden besparen de passagiers heel wat tijd. Ze dienen enkel hun bagage af te geven aan de voorziene ‘bagage drop-off’ balie.

Als één van de meest stipte luchtvaartmaatschappijen in Europa, stelt Brussels Airlines alles in het werk om ook zélfs met de grote drukte van dit weekend een snelle service te garanderen. De maatschappij zet de komende weken alle beschikbare personeel in aan de check-in balies. 15 b.light check-in desks, 8 b.flex desks en 4 baggage drop-off balies zullen operationeel zijn. Indien de files aan de b.light zijde te lang zijn, worden passagiers naar de b.flex desks doorverwezen om het inchecken sneller te laten verlopen.

Europese bestemmingen  : twee reisformules

Voor de meeste Europese bestemmingen biedt Brussels Airlines twee aparte reisformules aan : “b.light economy” en “b.flex economy +”.

De maatschappij raadt passagiers die tijd willen sparen aan om te kiezen voor de formule “b.flex economy +”, die voor een redelijke prijs een zeer snelle check-in en zeer snelle security doorgang garandeert. Bovendien genieten de b.flex economy + passagiers van een lichte maaltijd aan boord, ontvangen ze een gratis krant, kunnen ze 30 kg bagage inchecken en 12 kg handbagage meenemen, en is hun reisdatum wijzigbaar zonder meerkost.

De “b.light economy” formule is vergelijkbaar én concurrentieel met het aanbod van low cost maatschappijen. Passagiers die voor b.light economy kiezen reizen goedkoop en krijgen een basisservice aangeboden (maaltijden en drankjes betalend, 20 kg bagage en 6 kg handbagage).

Vooraf inchecken voor alle vluchten naar Afrika

Ook de Afrika-bestemmingen van Brussels Airlines zijn bij de start van de zomer zeer populair. 

Vanaf 28 juni krijgen passagiers die naar Afrika reizen de mogelijkheid om al de avond voor hun vertrek tussen 19u30 en 21u30 de bagage in te checken. Ze sparen zo op de dag van de afreis heel wat tijd uit. 

Passagiers die gebruik maken van deze nieuwe service mogen ook 5 kilogram extra bagage inchecken bovenop het toegestane bagagegewicht en dat zonder meerprijs.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com