Brussels Airlines bereidt zich voor op winterweekend 9-10 januari

Passagiers kunnen Europese vluchten gratis wijzigen.

Alle weerdiensten voorspellen dat we tijdens het weekeinde in heel wat delen van Europa rekening moeten houden met mogelijk hevige sneeuwval. Brussels Airlines doet samen met Brussels Airport en de airport handling al het mogelijke om de hinder voor haar passagiers tot een minimum te beperken maar kan op dit ogenblik niet uitsluiten dat het geplande vluchtprogramma verstoord wordt.

Brussels Airlines biedt daarom al haar klanten de mogelijkheid aan om hun vluchtreservatie van dit weekend (zaterdag en zondag) gratis te wijzigen naar een vroeger of later tijdstip. Het aanbod geldt voor alle Europese vluchten die uitgevoerd worden door Brussels Airlines zélf. Wie gebruik wil maken van deze uitzonderlijke maatregel kan contact opnemen met de reservatiedienst via het telefoonnummer 0032 2 7232362.

Brussels Airlines en Brussels Airport zijn in permanent overleg en volgen de weersverwachting continu op.

“We hebben talrijke voorzorgsmaatregelen genomen en we zullen heel wat extra personeel inzetten”, zegt Brussels Airlines co CEO Bernard Gustin. “De weerimpact op onze vluchtoperaties kunnen we evenwel niet voorspellen en daarom geven we passagiers die het zekere voor het onzekere willen nemen nu al de mogelijkheid om Europese reisplannen van dit weekend met Brussels Airlines gratis te wijzigen.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com