Brussels Airlines bereikt akkoord met piloten- en cabinevakbonden over verlongingen

De aangekondigde stakingsactie van 27 tot 30 maart wordt geschrapt

Brussel, 24 maart 2024 - Brussels Airlines is tevreden te kunnen aankondigen dat er een akkoord is bereikt met de pilotenvakbonden over de verloningspakketten. Het akkoord werd vandaag ondertekend. De details zullen in de komende dagen aan de piloten worden toegelicht. Het akkoord verhoogt de koopkracht van de piloten en houdt rekening met de financiële realiteit van het bedrijf.

Tijdens de coronacrisis hebben alle medewerkers van Brussels Airlines inspanningen moeten doen om het bedrijf te redden. Nu Brussels Airlines opnieuw winstgevend is, werd een akkoord bereikt om de koopkracht van de piloten te verhogen. Het akkoord houdt ook rekening met de financiële realiteit van Brussels Airlines. De focus van het akkoord ligt op een verhoging van het brutosalaris. Een eerste stap wordt dit jaar genomen, er volgt een tweede stap in 2026.

Twee weken geleden werd een akkoord bereikt met de vakbonden van het cabinepersoneel over hun verloningspakket. Brussels Airlines heeft er vertrouwen in dat de sociale vrede nu kan weerkeren in het bedrijf, en dat de luchtvaartmaatschappij zich opnieuw kan focussen op de belofte om de betrouwbare luchtvaartmaatschappij te zijn waar iedereen zich bij thuis voelt. Brussels Airlines verontschuldigd zich bij iedereen die impact heeft gehad van de industriële acties en de stakingsdreigingen.

“We zijn tevreden met het resultaat na enkele weken van intense onderhandelingen. Nadat we eerder een akkoord met het cabinepersoneel konden bereiken zijn we blij dat we nu hetzelfde hebben kunnen doen met onze piloten. We willen de vakbonden bedanken voor hun constructieve houding van de voorbije dagen. Dit bewijst opnieuw dat er bergen verzet kunnen worden als iedereen rond de tafel komt met de wil om een akkoord te vinden. Laat ons nu focussen om op een duurzame manier winst te maken en om als bedrijf te kunnen groeien. ​ ​
-
Filip Aerts, Head of Flight Operations, Brussels Airlines

Op 7 maart kon Brussels Airlines voor het eerst sinds 2019 opnieuw winstgevende jaarcijfers aankondigen, na de zeer moeilijke coronaperiode. Een wezenlijk deel van deze winst vloeit terug naar het personeel. Brussels Airlines investeert daarnaast ook in de toekomst, onder meer met fabrieksnieuwe en efficiënte vliegtuigen, de groei van het netwerk en een mooi product voor onze reizigers.

 

Hier vindt u de details over het akkoord gesloten met de cabinevakbonden op 18 maart 2024.

Nico Cardone

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com