Brussels Airlines bereikt akkoord met sociale partners

Het sociaal akkoord dat vandaag werd bereikt bestaat uit een reeks structurele en tijdelijke maatregelen die de luchtvaartmaatschappij een duurzame toekomst geven en de basis vormen om een succesvolle groei te realiseren. Het behoud van jobs en een verhoging van de competitiviteit staan centraal in het akkoord.

 

Na intensieve onderhandelingen heeft Brussels Airlines vandaag met de vertegenwoordigers van het vliegend personeel, het cabine- en grondpersoneel (technisch personeel inbegrepen) een sociaal akkoord bereikt. Het akkoord effent de weg voor de uitvoering van het plan “Beyond 2012-2013”, dat tot doel heeft om de resultaten te verbeteren en Brussels Airlines vanaf 2014 opnieuw winstgevend te maken.

Brussels Airlines CEO Bernard Gustin omschrijft het akkoord als een ‘belangrijke stap vooruit’ voor de luchtvaartmaatschappij en een duidelijke illustratie van de toewijding van alle onderhandelaars voor de toekomst van de luchtvaartmaatschappij. “We zijn zeer verheugd dat het akkoord enerzijds tegemoet komt aan de vereisten die we stelden en anderzijds rekening houdt met de belangen van iedereen”, zegt Bernard Gustin. “Zowel de directie als de personeelsvertegenwoordiging hebben de nodige toegevingen gedaan.  Het resultaat is dat we onze competiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren zodat we jobbehoud kunnen garanderen en groeiperspectieven kunnen creëren.”

 

Alle belanghebbenden in het bedrijf dragen bij

Volgens Bernard Gustin is het akkoord met de pilotengemeenschap, het cabinepersoneel en het grondpersoneel een mijlpaal voor Brussels Airlines. “Ik wil alle personeelsleden bedanken, alsook onze sociale partners, voor hun toewijding en hun inzet. De concurrentiepositie van Brussels Airlines verbetert er door en we kunnen nu een lange termijnperspectief bieden”, zegt hij.

 

Details van het akkoord

De belangrijkste onderwerpen die besproken werden aan de onderhandelingstafel waren structurele maatregelen met betrekking tot de productiviteitsverbetering en de seizoensgebondenheid van de luchtvaartactiviteit. Ook tijdelijke maatregelen zoals parttime werk en een bevriezing van de lonen kwamen aan bod.

 

Structurele maatregelen:

  • Productiviteitsverbetering van de Europese en de intercontinentale luchtvaartactiviteit (economische objectieven zoals van bij het begin gestipuleerd)
  • Aanpassing van de vluchtoperaties aan zomer- en winterseizoen
  • Competitieve rust- en prestatietijden

 

Tijdelijke maatregelen:

  • Deeltijdse tewerkstelling
  • Bevriezing van de lonen door de huidge baremaschalen te behouden tot 2015

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com