Brussels Airlines bevestigt haar marktpositie met nieuwe merkidentiteit

Brussels Airlines bevestigt haar marktpositie met nieuwe merkidentiteit

België's nationale luchtvaartmaatschappij begint een nieuw hoofdstuk

Brussels Airlines presenteert vandaag een nieuwe merkidentiteit en bevestigt daarmee haar positie als nationale maatschappij van België. Aangepaste kleuren, een nieuw logo en een nieuw vliegtuigdesign zijn het visuele teken van een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk met een sterke focus op klantenervaring, betrouwbaarheid en duurzaamheid, én een competitieve kostenstructuur.  De maatschappij geeft hiermee aan klaar te zijn voor toekomstige uitdagingen en benadrukt het belang van het Belgische merk.

Als gevolg van de COVID-19 crisis heeft Brussels Airlines in 2020 haar transformatieplan Reboot Plus versneld en geïntensifieerd om een toekomstbestendig bedrijf te worden met een gezonde kostenstructuur.   

Na de herstructurering is de maatschappij gestart met de tweede fase van haar Reboot Plus plan: de verbeteringsfase. Brussels Airlines richt haar aandacht nu op de toekomst met strategische investeringen in een verbeterde klantenervaring, nieuwe technologieën, digitalisering, nieuwe manieren van werken en de ontwikkeling van haar werknemers.  

Het Belgische bedrijf transformeert om een gezonde, rendabele luchtvaartmaatschappij te worden die perspectieven biedt aan haar klanten, partners en medewerkers; een luchtvaartmaatschappij met een constante focus op het milieu en het verkleinen van haar ecologische voetafdruk. Een nieuw Brussels Airlines.

"We willen een duidelijke  start voor het Nieuwe Brussels Airlines. Voor onze klanten, die het beste verdienen, maar ook voor onze medewerkers, die zich engageren voor de transformatie die we doorvoeren en hier elke dag aan bijdragen. Daarom presenteren we vandaag de visuele vertaling van onze nieuwe start. Met deze nieuwe merkidentiteit zijn we klaar om onze klanten, onze medewerkers, onze partners en alle andere belanghebbenden te tonen dat we een bladzijde omslaan. Als één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group bouwen we de weg naar een veelbelovende toekomst.  We zien deze nieuwe merkidentiteit als een symbool van vertrouwen in ons bedrijf, en  we willen hiermee onze rol als nationale luchtvaartmaatschappij van België opnieuw benadrukken."  

- Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines
Story image

 

"Deze nieuwe merkidentiteit is een zeer logische stap voor Brussels Airlines. Na jaren gekenmerkt door zoveel veranderingen, is het belangrijk om onze marktpositie te verduidelijken en te bevestigen. We veranderen in een nieuw bedrijf, met nieuwe vliegtuiginterieurs, gedigitaliseerde processen, vlootvernieuwing met A320neo's op komst, en nog veel meer in het verschiet. Samen met Today Agency hebben we een meer eigentijdse branding gecreëerd, die past in ons digitale tijdperk en die staat voor een betrouwbare en moderne luchtvaartmaatschappij."

- Michel Moriaux, Head of Marketing at Brussels Airlines

De nieuwe merkidentiteit omvat een nieuwe versie van de kenmerkende rode en blauwe kleuren van Brussels Airlines, nu een diepere kleur rood en een donkerdere tint blauw. De gestippelde "b", die vandaag de staart van de vloot siert, maakt plaats voor 9 stippen van verschillende grootte in de vorm van een vierkant, om de diversiteit van de klanten, de bestemmingen en de medewerkers weer te geven. Geen stip is gelijk. Het vernieuwde logo maakt ook gebruik van een nieuw, moderner lettertype. De twee woorden van de merknaam zijn nu gestapeld, waarbij het woord "brussels" aan belang wint door zijn grotere formaat om de Belgische identiteit van de luchtvaartmaatschappij te benadrukken. Het nieuwe vliegtuigdesign toont een zoom op het gestippelde logo op de staart, een frisse witte body en een dynamische golf van stippen in verschillende tinten blauw en grijs.  

Naast de nieuwe visuele identiteit, vertaalt de nieuwe merkidentiteit zich ook in een nieuwe tagline: "You're in good company".

"We hebben gekozen voor een tagline die onze meest waardevolle kwaliteit onderstreept; de gastvrijheid die onze ongelooflijke medewerkers aan onze klanten bieden. Hun manier van werken, voor en achter de schermen, zorgt ervoor dat onze passagiers in goede handen zijn. Door in te zetten op transparantie, door te investeren in een groenere en comfortabelere vloot, door 24/7 beschikbaar te zijn en door ervoor te zorgen dat onze passagiers bij elkaar zitten zonder extra kosten, willen we onze klanten bieden wat echt belangrijk voor hen is. Geen kleine lettertjes, maar gewoon gezond verstand."

- Michel Moriaux, Head of Marketing at Brussels Airlines
"Ik wil alle collega's van Brussels Airlines die op welke manier dan ook hebben bijgedragen tot deze belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis, oprecht bedanken. Terwijl we voor een Nieuw Brussels Airlines gaan, blijft onze focus op kosten en duurzaamheid voor ons van het grootste belang. Om verspilling en hoge productiekosten te vermijden, zal onze nieuwe merkidentiteit dan ook gefaseerd worden geïmplementeerd. Onze vliegtuigen zullen bijvoorbeeld niet herschilderd worden voor de technische verfdatum, om geen geld, middelen of verf te verspillen. Als gevolg daarvan zal het herschilderen van de vloot meerdere jaren duren. Dit betekent ook dat je nog steeds onze "oude" branding zult tegenkomen, aangezien we ons ertoe verbinden om middelen te gebruiken tot ze uitgeput zijn of tot ze hun vervaldatum hebben bereikt."

- Wencke Lemmes, Head of Customer Experience, Product and Marketing at Brussels Airlines

 

Audioviseel materiaal is hier beschikbaar.

dit bevat:

- logo’s

- beelden van de making of van het vliegtuigdesign

- marketingvideo

- foto’s van het vliegtuig

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem