Brussels Airlines biedt deze zomer 709.000 bijkomende vliegtuigzetels aan

Brussels Airlines voegt deze zomer 3 nieuwe (zon)bestemmingen en 709.000 extra vliegtuigzetels aan haar vluchtnetwerk toe. Naast nieuwe lijndiensten naar Marrakech, Agadir en Lamezia Terme verhoogt Brussels Airlines de vluchtfrekwenties en/of de zetelcapaciteit naar talrijke Europese bestemmingen. In vergelijking met het zomerseizoen vorig jaar voert Brussels Airlines dit jaar op weekbasis 806 Europese retourvluchten uit. Dat zijn er 28 meer dan tijdens de zomer van 2010 en 63 meer dan deze winter.

Helemaal nieuw in het zomeraanbod 2011, dat eind maart van start gaat, zijn Marrakech, Agadir en Lamezia Terme. Met Marrakech en Agadir introduceert Brussels Airlines twee Marrokkaanse vakantiebestemmingen in het netwerk. Terwijl Agadir de meest populaire en het ganse jaar lang zonzekere strandbestemming is van Marokko, geniet Marrakech de status van de meest interessante citytripbestemming. Lamezia Terme is Brussels Airlines elfde bestemming in Italië. Lamezia ligt diep in het zuiden van Italië in de regio Calabrië en is een perfecte uitvalsbasis om deze prachtige, idyllische kuststreek te bezoeken.

Frequentieverhogingen

Op talrijke bestemmingen verhoogt Brussels Airlines het vluchtaanbod. Zo wordt er vanaf de start van het zomerseizoen, 27 maart, dagelijks een extra vlucht naar de Griekse hoofdstad Athene aangeboden. De Tjechische hoofdstad Praag wordt dankzij een extra nightstop vlucht beter bediend. Ook naar Bilbao wordt het vluchtaanbod flink verhoogd dankzij een derde dagelijkse frequentie. Vakantiebestemmingen Malaga (Costa del Sol), Palma (Mallorca, Balearen) en Faro (Algarve) worden eveneens vaker aangevlogen tijdens de vakantiemaanden. Naar Firenze, Lyon en Madrid breidt het weekendaanbod uit en de uurregeling van de vluchten naar Marseille en Venetië verbetert om passagiers nog meer flexibiliteit te kunnen aanbieden.

In de loop van het zomerseizoen worden op talrijke routes regional AVRO jets vervangen door grotere Airbus A 319 / A 320 toestellen. Dat is ondermeer het geval voor talrijke lijnvluchten naar Tel Aviv, Praag, Geneve, Berlijn, Gothenburg, Wenen, Milaan Malpensa, Paris CDG, Malaga en Kopenhagen. De verhoging van de zetelcapaciteit ( + 10 pct in vergelijking met 2010) en de vluchtfrequenties is ook een belangrijke investering van Brussels Airlines in haar thuisbasis in Brussels Airport. De Brussels Airport hub krijgt dankzij deze investering talrijke extra connectiemogelijkheden zodat het aantal transferpassagiers verder zal blijven stijgen.

Charterprogramma

De vliegtuigvloot verjongt door de vervanging van 5 AVRO RJ regional Jets door 4 grotere Airbus A 319 en 2 Airbus A 320 toestellen. Voor de routes naar Bristol en Newcastle huurt Brussels Airlines vliegtuigcapaciteit in bij partner British Midland International – BMI Regional (Embraer ER4 Jets) terwijl de vluchten naar Hannover worden uitgevoerd door partner Tyrolean (Dash DH4).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com