Brussels Airlines biedt meer flexibiliteit op haar vluchten van en naar Afrika

Vanaf vandaag verhoogt Brussels Airlines haar flexibiliteit met nieuwe reismogelijkheden op haar routes van en naar Afrika. Het nieuwe aanbod bevat voor het eerst een tariefoptie met één stuk bagage, de goedkoopste keuze voor passagiers die met beperkte bagage reizen en geen flexibel ticket nodig hebben.

Reizigers die in Economy Class naar of van een van de 17 Sub-Sahara bestemmingen van Brussels Airlines reizen, hebben voortaan de mogelijkheid om een one bag-tarief te boeken indien ze licht reizen en geen ticketflexibiliteit nodig hebben. Een tweede reisoptie is het standaardtarief, dat omvat twee ingecheckte stukken bagage en gratis reservering van een zitplaats vooraf. De derde optie binnen de Economy Class is het Flex-tarief, ideaal voor passagiers die houden van extra beenruimte en meer flexibiliteit met een gratis aanpassing en terugbetaling van het ticket. Naast een Economy Class biedt de luchtvaartmaatschappij ook een Business Class en binnenkort een gloednieuwe Premium Economy Class aan op al haar langeafstandsvluchten.

 

"Als luchtvaartmaatschappij willen we onze reizigers de keuze geven om te reizen op de manier die het best bij hun persoonlijke behoeften past. Na de introductie van een tarief met enkel handbagage op het Europese netwerk en een Economy Light-tarief op onze vluchten van en naar onze Noord-Atlantische bestemmingen, is het one bag-tarief voor de Afrikaanse routes de volgende stap naar een op maat gemaakte reiservaring voor alle passagiers die met Brussels Airlines reizen".

- Dirk Janzen, VP Pricing & Revenue Management, Distribution en Commercial Steering

 

De tarieven voor een retourvlucht tussen Brussel en Sub-Sahara Afrika beginnen vanaf € 385,-. De drie nieuwe Economy Class reisopties zijn beschikbaar op de 17 bestemmingen van Brussels Airlines in Sub-Sahara Afrika:

- Abidjan

- Accra

- Banjul

- Bujumbura

- Conakry

- Cotonou

- Dakar

- Douala

- Entebbe

- Freetown

- Kigali

- Kinshasa

- Lomé

- Luanda

- Monrovia

- Ouagadougou

- Yaoundé

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com