Brussels Airlines biedt rechtstreekse vlucht aan naar Cagliari

Brussels Airlines start een nieuwe lijndienst tussen de Europese hoofdstad en Sardinië. Vanaf 27 april kunnen passagiers van Brussels Airlines 5 keer per week rechtstreeks vliegen naar de hoofdstad van Sardinië, Cagliari. Brussels Airlines biedt met haar interessante b.light formule tarieven aan vanaf 49.99 euro one way, alle taksen inbegrepen.

Brussels Airlines biedt als eerste luchtvaartmaatschappij directe vluchten aan tussen België en Sardinië. Tot nu toe moesten passagiers via Rome of Milaan naar het eiland vliegen. Door het gebrek aan rechtstreekse vluchten bleef Sardinië lang geïsoleerd ondanks het unieke aanbod van toeristische activiteiten.

Door deze nieuwe lijndienst komt Brussels Airlines tegemoet aan de sterke vraag naar een directe verbinding tussen Cagliari en de Europese hoofdstad. Deze nieuwe verbinding zal verder de  handelsrelaties tussen Sardinië en België versterken. 
De grote Italiaanse en Sardische gemeenschap in België kan nu eindelijk genieten van een rechtstreekse vlucht naar Cagliari. De Sardische bevolking kan ook gebruik maken van het uitgebreide  Europese vluchtaanbod dat Brussels Airlines via een overstap in Brussels Airport aanbiedt. 

Brussels Airlines biedt wekelijks 5 directe vluchten tussen de Elsmas luchthaven van Cagliari  en Brussels Airport. 

Uurregeling

Vluchtnummer Vertrek Van Naar Aakomst Dagen
SN3211 10:55 BRU CAG 13:25 12.456.
SN3212 13:55 CAG BRU 16:25 12.456

De vluchten tussen Brussel en Cagliari worden uitgevoerd door een comfortabele Avro RJ Jet. Passagiers kunnen dankzij de voordelige b-light tarieven al reizen vanaf 49.99 € one way, alle taksen inclusief. Wie tijd wil winnen en voor comfort kiest kan gebruik maken van de b.flex reisformule. Leden van het Brussels Airlines getrouwheidsprogramma Privilege  kunnen  ook op deze vlucht mijlen sparen en uitgeven. Tickets kunnen geboekt worden via de website www.brusselsairlines.com of via het reisbureau. 

Brussels Airlines biedt vluchten aan naar 11 Italiaanse bestemmingen: Milaan, Turijn,  Firenze, Venetië, Bologna, Rome, Bari, Napels, en Palermo en Catania in Sicilië. Vanaf 27 april biedt Brussels Airlines dus nu ook een directe vlucht aan naar Cagliari.

Over Sardinië and Cagliari…

Cagliari, de hoofdstad van Sardinië ligt in het zuiden van het eiland, net aan de kust. Het eiland heeft verschillende troeven waardoor toerisme zowel in de zomer als in de winter aantrekkelijk is. Sardinië is vermaard voor haar  openlucht toerisme, haar bergachtige landschap vol eikenwouden en heuvels begroeid met olijfbomen. Ook de culturele en gastronomische rijkdom van het eiland zijn aanraders.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com