Brussels Airlines’ Bike for Africa zamelt €150.000 in voor het goede doel. [Fotoreportage]

20 Belgische CEO’s en topmanagers fietsten vorige week samen met 45 Brussels Airlines werknemers 400km van Dakar (Senegal) naar Banjul (Gambia) voor de derde editie van Bike for Africa. De groep zamelde €150.000 in voor 3 lokale en Belgische humanitaire projecten en wil de aandacht vestigen op het potentieel van het Afrikaanse continent, in de nasleep van de Ebola-crisis. 

De derde editie van Bike for Africa was opnieuw een groot succes. De diepzand off road routes maakten het soms een moeilijke opdracht maar iedereen haalde de eindmeet op het strand van Banjul.

Aan deze derde editie nemen 45 Brussels Airlines werknemers deel, samen met 20 CEO’s en topmanagers van Belgische bedrijven: Brussels Airlines CEO Bernard Gustin, Brussels Airlines CCO Lars Redeligx, Bernard Marchant (Rossel Group), Tom Vande Cruys (Lampiris), Gilles Samyn (International Duty Free), Jean-Paul Philippot (RTBF), Hans Bourlon (Studio 100), Jeroen en Wouter Dewulf (Ulvenhout), Jan Dekeyser (Thomas Cook Belgium), André Schaffers (Deloitte), Maurits Lemmens (deMENSEN), Barth Foucart (Luxaviation), Steven Polmans (Brussels Airport), Christian Van Thillo (De Persgroep), Frank Van Gelder (Adelantex), Kris Poels (Adelantex), Frank Van Gelder (AFHI ACS), Chris Burggraeve and Marnix Kuijpers. Belgische zanger Piet Goddaer (Ozark Henry) fietste ook mee als ambassadeur van de Blue Hearts campagne en gaf een intiem mini-concert na de aankomst in Banjul.

Dit jaar heeft Brussels Airlines ervoor gekozen om met Bike For Africa naar West-Afrika te trekken, om nogmaals aandacht te vragen voor het Africa is not Ebola initiatief, waarmee de luchtvaartmaatschappij de reputatieheropbouw van Afrika wil ondersteunen na de ebola-crisis. De epidemie berokkende het continent grote economische schade. Het ingezamelde geld gaat in Senegal naar Murielle Africa, een materniteit die is opgericht door de Belgische Murielle Jonckheere. In Gambia gaat het geld naar de materniteit van Horizons Clinic. Hiermee konden ze zonnepanelen installeren en een steriele omgeving creëren om kindersterfte te bestrijden. In België gaat het geld naar Junior Bears on Wheels, een basketbalploeg voor gehandicapte kinderen. Met het geld kopen ze vier nieuwe rolstoelen en een truck om ze te vervoeren.

Bike for Africa wordt georganiseerd in het kader van b.foundation for Africa, het Corporate Social Responsibility programma dat Brussels Airlines in 2010 oprichtte. Met dat programma steunt de maatschappij tal van NGO’s en humanitaire projecten die net als Brussels Airlines een grote passie voor Afrika delen, waaronder ook de vele initiatieven van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij

“We hebben een heel sterke band met Afrika, we dragen het continent echt in ons hart. Daarom zijn we ook nooit gestopt met onze vluchten naar de door ebola getroffen landen en hebben we het Africa Is Not Ebola initiatief opgestart, waarmee we de wereld willen laten inzien dat dit fantastische continent veel te bieden heeft op zowel toeristisch als economisch vlak. Bike For Africa is in het leven geroepen om samen met onze collega’s ook echt ter plaatse te gaan en lokale projecten te ondersteunen. Het was opneiuw een succesvolle editie, met een geweldige groep mensen en we plannen een vierde editie in 2018,” zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

 

Meer informatie:

Africa Is Not Ebola: www.africaisnotebola.com
Bike For Africa blog: www.bikeforafrica.be/blog
b.foundation for Africa: www.bfoundationforafrica.com
Facebook: www.facebook/bfoundationforafrica

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com