Brussels Airlines’ Bike for Africa zamelt €150.000 in voor het goede doel. [Fotoreportage]

Brussels Airlines’ Bike for Africa zamelt €150.000 in voor het goede doel. [Fotoreportage]

20 Belgische CEO’s en topmanagers fietsten vorige week samen met 45 Brussels Airlines werknemers 400km van Dakar (Senegal) naar Banjul (Gambia) voor de derde editie van Bike for Africa. De groep zamelde €150.000 in voor 3 lokale en Belgische humanitaire projecten en wil de aandacht vestigen op het potentieel van het Afrikaanse continent, in de nasleep van de Ebola-crisis. 

De derde editie van Bike for Africa was opnieuw een groot succes. De diepzand off road routes maakten het soms een moeilijke opdracht maar iedereen haalde de eindmeet op het strand van Banjul.

Aan deze derde editie nemen 45 Brussels Airlines werknemers deel, samen met 20 CEO’s en topmanagers van Belgische bedrijven: Brussels Airlines CEO Bernard Gustin, Brussels Airlines CCO Lars Redeligx, Bernard Marchant (Rossel Group), Tom Vande Cruys (Lampiris), Gilles Samyn (International Duty Free), Jean-Paul Philippot (RTBF), Hans Bourlon (Studio 100), Jeroen en Wouter Dewulf (Ulvenhout), Jan Dekeyser (Thomas Cook Belgium), André Schaffers (Deloitte), Maurits Lemmens (deMENSEN), Barth Foucart (Luxaviation), Steven Polmans (Brussels Airport), Christian Van Thillo (De Persgroep), Frank Van Gelder (Adelantex), Kris Poels (Adelantex), Frank Van Gelder (AFHI ACS), Chris Burggraeve and Marnix Kuijpers. Belgische zanger Piet Goddaer (Ozark Henry) fietste ook mee als ambassadeur van de Blue Hearts campagne en gaf een intiem mini-concert na de aankomst in Banjul.

Dit jaar heeft Brussels Airlines ervoor gekozen om met Bike For Africa naar West-Afrika te trekken, om nogmaals aandacht te vragen voor het Africa is not Ebola initiatief, waarmee de luchtvaartmaatschappij de reputatieheropbouw van Afrika wil ondersteunen na de ebola-crisis. De epidemie berokkende het continent grote economische schade. Het ingezamelde geld gaat in Senegal naar Murielle Africa, een materniteit die is opgericht door de Belgische Murielle Jonckheere. In Gambia gaat het geld naar de materniteit van Horizons Clinic. Hiermee konden ze zonnepanelen installeren en een steriele omgeving creëren om kindersterfte te bestrijden. In België gaat het geld naar Junior Bears on Wheels, een basketbalploeg voor gehandicapte kinderen. Met het geld kopen ze vier nieuwe rolstoelen en een truck om ze te vervoeren.

Bike for Africa wordt georganiseerd in het kader van b.foundation for Africa, het Corporate Social Responsibility programma dat Brussels Airlines in 2010 oprichtte. Met dat programma steunt de maatschappij tal van NGO’s en humanitaire projecten die net als Brussels Airlines een grote passie voor Afrika delen, waaronder ook de vele initiatieven van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij

“We hebben een heel sterke band met Afrika, we dragen het continent echt in ons hart. Daarom zijn we ook nooit gestopt met onze vluchten naar de door ebola getroffen landen en hebben we het Africa Is Not Ebola initiatief opgestart, waarmee we de wereld willen laten inzien dat dit fantastische continent veel te bieden heeft op zowel toeristisch als economisch vlak. Bike For Africa is in het leven geroepen om samen met onze collega’s ook echt ter plaatse te gaan en lokale projecten te ondersteunen. Het was opneiuw een succesvolle editie, met een geweldige groep mensen en we plannen een vierde editie in 2018,” zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

 

Meer informatie:

Africa Is Not Ebola: www.africaisnotebola.com
Bike For Africa blog: www.bikeforafrica.be/blog
b.foundation for Africa: www.bfoundationforafrica.com
Facebook: www.facebook/bfoundationforafrica

 

 

Bike For Africa
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem