Brussels Airlines blikt terug op een sterk voorjaar en zomer

Brussels Airlines blikt terug op een sterk voorjaar en zomer

Dinsdag 23 september 2014 — In vergelijking met vorig jaar werden tussen januari en augustus 500.000 méér passagiers verwelkomd aan boord van Brussels Airlines’ vluchten. Op vrijdag 19 september werd met 25.753 passagiers een nieuw dagrecord gevestigd. Dankzij de nieuwe commerciële strategie steeg de bezettingsgraad van de vluchten dit jaar met gemiddeld 6 procent. 

De commerciële strategie die Brussels Airlines sinds het begin van dit jaar voert trekt week na week meer passagiers aan. In vergelijking met dezelfde periode (januari –augustus) vorig jaar steeg het aantal gasten aan boord van Brussels Airlines vluchten met 500.000. Tijdens de voorbije maand augustus koos zelfs 19,1 procent meer passagiers voor Brussels Airlines in vergelijking met de maand augustus vorig jaar.  De bezettingsgraad bedroeg voor het eerst in de 12-jarige geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij 81,5 %.

De passagiersgroei wordt vooral op het Europese netwerk gerealiseerd en is het gevolg van de scherpe prijzenpolitiek, de uitbreiding van het aanbod, de toename van het aantal connectiepassagiers dat twee Brussels Airlines vluchten combineert en de focus deze zomer op nieuwe zonbestemmingen. Dankzij de nieuwe productformules Check&Go, Light&Relax, Flex|Fast en Bizz&Class kan Brussels Airlines nog meer keuzemogelijkheden aanbieden en een groter publiek bereiken.