Brussels Airlines blikt terug op een sterk voorjaar en zomer

In vergelijking met vorig jaar werden tussen januari en augustus 500.000 méér passagiers verwelkomd aan boord van Brussels Airlines’ vluchten. Op vrijdag 19 september werd met 25.753 passagiers een nieuw dagrecord gevestigd. Dankzij de nieuwe commerciële strategie steeg de bezettingsgraad van de vluchten dit jaar met gemiddeld 6 procent. 

De commerciële strategie die Brussels Airlines sinds het begin van dit jaar voert trekt week na week meer passagiers aan. In vergelijking met dezelfde periode (januari –augustus) vorig jaar steeg het aantal gasten aan boord van Brussels Airlines vluchten met 500.000. Tijdens de voorbije maand augustus koos zelfs 19,1 procent meer passagiers voor Brussels Airlines in vergelijking met de maand augustus vorig jaar.  De bezettingsgraad bedroeg voor het eerst in de 12-jarige geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij 81,5 %.

De passagiersgroei wordt vooral op het Europese netwerk gerealiseerd en is het gevolg van de scherpe prijzenpolitiek, de uitbreiding van het aanbod, de toename van het aantal connectiepassagiers dat twee Brussels Airlines vluchten combineert en de focus deze zomer op nieuwe zonbestemmingen. Dankzij de nieuwe productformules Check&Go, Light&Relax, Flex|Fast en Bizz&Class kan Brussels Airlines nog meer keuzemogelijkheden aanbieden en een groter publiek bereiken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com