Brussels Airlines blikt terug op positieve 15de verjaardag

Brussels Airlines sluit haar vijftiende verjaardag af. In 2017 werd elke maand groei opgetekend en hoogtepunten van het jaar waren onder meer de lancering van Mumbai, de integratie van Thomas Cook vluchtactiviteiten en het afscheid van de AVRO vliegtuigen.

Brussels Airlines startte 2017 met een verjaardagsfeest. Op 15 februari werd de 15 verjaardag van de luchtvaartmaatschappij gevierd. Het ‘We Go The Extra Smile for you Since 15 Years” verjaardagsfilmpje, een remake die knipoogde naar een unieke marketingstunt uit de beginjaren van de luchtvaartmaatschappij, werd online maar liefst 2,4 miljoen keer bekeken.

Ook tijdens het verjaardagjaar zette Brussels Airlines haar groeistrategie verder. In de lente werd Mumbai, de eerste Brussels Airlines bestemming in Azië, aan het netwerk toegevoegd. Het korte/middellange afstandsnetwerk breidde uit met Yerevan, Palma, Rhodos en Madeira.

Interne groei kwam daarnaast van het vlootvernieuwingsproject voor de korte afstandsvliegtuigen. Het AVRO RJ type met 98 zetels, waarmee Brussels Airlines 15 jaar geleden van start ging, werd de voorbije 2 jaar vervangen door grotere Airbus A319/A320 toestellen met respectievelijk  40 en 80 % meer zetelcapaciteit. De allerlaatste AVRO RJ verliet op 28 oktober de vloot na een Genève vlucht die spotters uit een tiental landen naar Brussels Airport deed afzakken.

Externe groei kwam er in 2017 dankzij de integratie van de activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium eind oktober. Het overgrote merendeel van de Thomas Cook vakantiegangers vliegt sinds eind oktober met Brussels Airlines. Hierdoor breidde Brussels Airlines dit najaar haar vluchtaanbod uit met nieuwe winterzonbestemmingen (Kaapverdië, Tunesië, Canarische Eilanden en Egypte). Het partnership leidt ook volgende lente nog tot een hele reeks nieuwe Mediterrane bestemmingen, waaronder de Griekse eilanden.

Dankzij deze commerciële strategie zal Brussels Airlines in 2017 de kaap van 9 miljoen passagiers overschrijden. Ook het marktaandeel op de Belgische thuismarkt groeide. Brussels Airlines is dankzij deze cijfers één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen in Europa. Ook in 2018 zal dit groeiritme verdergezet worden en staan er heel wat investeringsprojecten op het programma, waaronder de uitbreiding van de luchthavenlounge The Loft, de vervanging van 7 Airbus A330 toestellen, de lancering van nieuwe cabines aan boord van de hele lange-afstandsvloot en investering in verdere digitalisering.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com