Brussels Airlines breidt Afrikaans netwerk uit met Nigeria en Equatoriaal Guinea

Dankzij een uitbreiding van de samenwerking met partner Lufthansa kan Brussels Airlines haar passagiers voortaan nieuwe vluchtmogelijkheden aanbieden naar Nigeria (Abuja, Lagos en Port Harcourt) en Equatoriaal Guinea (Malabo). Deze vluchten worden uitgevoerd door Lufthansa en worden voortaan ook door Brussels Airlines gecommercialiseerd. Lufthansa gaat voortaan vliegtuigzetels verkopen op de Brussels Airlines vluchten naar Rwanda (Kigali), Sierra Leone (Freetown), Guinee (Conakry) en Angola (Luanda).

Brussels Airlines en Lufthansa breiden hun samenwerking in Afrika nogmaals uit. Dankzij deze samenwerking kunnen Brussels Airlines passagiers voortaan ook mits een overstap in Frankfurt naar Nigeria en Equatoriaal Guinea reizen. Beide bestemmingen ontbraken totnogtoe in het uitgebreide Afrika aanbod van Brussels Airlines. Ook op de route naar Angola gaan Brussels Airlines en Lufthansa samenwerken zodat de passagiers van beide maatschappijen voortaan vier keer per week naar Luanda kunnen vliegen (twee maal per week via Lufthansa en Frankfurt, twee maal per week via Brussel en Brussels Airlines).

Brussels Airlines passagiers die naar Abuja, Lagos of Port Harcourt willen reizen vliegen eerst vanuit Brussels Airport naar Frankfurt en stappen daar over op de Lufthansa/Brussels Airlines codeshare vlucht. De overstap in Frankfurt verloopt vlot en snel dankzij de uitstekende uurregeling van de vluchten. Voor de lange afstandsvluchten hebben de passagiers de keuze uit first, business en economy class. Op alle vluchten kunnen Miles en More vliegmijlen gespaard of uitgegeven worden.

Lufthansa gaat voortaan ook bijkomende Brussels Airlines vluchten commercialiseren die Brussels Airlines vanuit Brussels Airport verzorgt. Tickets van de Belgische luchtvaartmaatschappij naar Freetown (Sierra Leone), Kigali (Rwanda), Conakry (Guinee) en Luanda (Angola) zullen via de codeshare formule voortaan ook door Lufthansa verkocht worden.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com