Brussels Airlines breidt Direct Connect opties voor reisagenten uit

Brussels Airlines heeft samen met de Lufthansa Group airlines nieuwe verkoopoplossingen ontwikkeld voor de reisagenten en business travel agentschappen. Verscheidene technologieproviders bieden nu al deze  ‘Direct Connect’ oplossingen aan. Ze laten agentschappen toe om rechtstreeks en zonder DCC tickets en producten van Brussels Airlines te reserveren.

De Lufthansa Group zet sinds begin dit jaar belangrijke stappen om de distributie van haar producten en tarieven te verbeteren en te moderniseren. Naast de bestaande indirecte GDS verkoopkanalen stelt de Lufthansa Group vanaf nu nieuwe Direct Connect opties voor. Bedoeling is om zo nieuwe producten en tariefformules te ontwikkelen voor zowel bedrijfspartners als travel trade partners (reisagenten, corporate agentschappen, MICE agentschappen, …). Deze nieuwe kanalen, die directe toegang geven tot de Lufthansa Group inventaris (‘Direct Connect’), bieden niet alleen nieuwe technische mogelijkheden, ze zijn ook goedkoper, innovatiever en laten toe om de producten beter voor te stellen.

 

Verscheidene IT aanbieders voor de reisindustrie hebben nu besloten om deze Direct Connect technologie aan te bieden aan de reisagenten en corporate agencies. Agentschappen die ervan gebruik maken krijgen niet enkel toegang tot het volledige productenaanbod van Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines, ze vermijden voor hun klanten ook de Distribution Cost Charge (DCC) die sinds 1 september voor GDS reservaties wordt aangerekend. De partners van Brussels Airlines hebben dus de keuze: ze kunnen blijven gebruik maken van de GDS kanalen of opteren voor het nieuwe, goedkopere en toekomstbestendige Direct Connect alternatief.

 

Op de website pro.brusselsairlines.com geeft Brussels Airlines een volledig overzicht van de technologie-providers die deze Direct Connect oplossingen hebben ontwikkeld en aanbieden. Deze pagina zal regelmatig worden geüpdatet naarmate er providers bijkomen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com