Brussels Airlines breidt Direct Connect opties voor reisagenten uit

Woensdag 4 november 2015 — Brussels Airlines heeft samen met de Lufthansa Group airlines nieuwe verkoopoplossingen ontwikkeld voor de reisagenten en business travel agentschappen. Verscheidene technologieproviders bieden nu al deze  ‘Direct Connect’ oplossingen aan. Ze laten agentschappen toe om rechtstreeks en zonder DCC tickets en producten van Brussels Airlines te reserveren.

De Lufthansa Group zet sinds begin dit jaar belangrijke stappen om de distributie van haar producten en tarieven te verbeteren en te moderniseren. Naast de bestaande indirecte GDS verkoopkanalen stelt de Lufthansa Group vanaf nu nieuwe Direct Connect opties voor. Bedoeling is om zo nieuwe producten en tariefformules te ontwikkelen voor zowel bedrijfspartners als travel trade partners (reisagenten, corporate agentschappen, MICE agentschappen, …). Deze nieuwe kanalen, die directe toegang geven tot de Lufthansa Group inventaris (‘Direct Connect’), bieden niet alleen nieuwe technische mogelijkheden, ze zijn ook goedkoper, innovatiever en laten toe om de producten beter voor te stellen.

 

Verscheidene IT aanbieders voor de reisindustrie hebben nu besloten om deze Direct Connect technologie aan te bieden aan de reisagenten en corporate agencies. Agentschappen die ervan gebruik maken krijgen niet enkel toegang tot het volledige productenaanbod van Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines, ze vermijden voor hun klanten ook de Distribution Cost Charge (DCC) die sinds 1 september voor GDS reservaties wordt aangerekend. De partners van Brussels Airlines hebben dus de keuze: ze kunnen blijven gebruik maken van de GDS kanalen of opteren voor het nieuwe, goedkopere en toekomstbestendige Direct Connect alternatief.

 

Op de website pro.brusselsairlines.com geeft Brussels Airlines een volledig overzicht van de technologie-providers die deze Direct Connect oplossingen hebben ontwikkeld en aanbieden. Deze pagina zal regelmatig worden geüpdatet naarmate er providers bijkomen.