Brussels Airlines breidt Europees vluchtaanbod uit met Riga

Vanaf eind oktober vliegt Brussels Airlines tussen Brussels Airport en Riga. De hoofdstad van Letland wordt zes keer per week rechtstreeks verbonden met de Europese hoofdstad. 

Met Riga voegt Brussels Airlines één van de meest aantrekkelijke Noord-Europese steden aan haar netwerk toe. Riga is dankzij haar indrukwekkende Art Nouveau / Jugendstil architectuur, Hanzestad verleden en bruisend cultureel leven een snel groeiende toeristische trekpleister die jaar na jaar meer citytrippers aantrekt. Als hoofdstad van Letland is Riga het economische en politieke hart van het land en één van de belangrijkste draaischijven van de Baltische regio. Letland neemt vanaf begin volgend jaar ook het Europees voorzitterschap waar en bijgevolg zal de marktvraag voor rechtstreekse vluchten naar de Europese hoofdstad daardoor flink toenemen.

Brussels Airlines zal zes keer per week in de namiddag koers zetten naar  Riga International Airport. Het vluchtschema biedt uitstekende connecties met andere Brussels Airlines bestemmingen zoals onder meer Rome, Barcelona, Birmingham, Lyon, Manchester en Hamburg

De vluchten zullen worden uitgevoerd in samenwerking met codeshare partner Air Baltic.

 

Uurregeling (in lokale tijd) Brussel (BRU)-Riga (RIX)                                         

Vluchtnummer

Vluchtdagen

Vertrek

Aankomst

SN2367
BRU-RIX

Dagelijks behalve zaterdag

13:50

17:30

SN2368
RIX-BRU

Dagelijks behalve zaterdag

18:05

19:55

 

"We zijn bijzonder blij dat we een Europese hoofdstad die nog in ons netwerk ontbrak, kunnen toevoegen aan ons groeiend vluchtaanbod. Met Letland verbinden we nu, na Litouwen, een tweede Baltische Staat met Brussels Airport en met de Europese hoofdstad. Deze investering in een lijnverbinding met Letland dat zich voorbereidt op het EU voorzitterschap illustreert ook dat Brussels Airlines haar rol als voornaamste luchtvaartmaatschappij van de Europese hoofdstad ten volle waarneemt.”

-- Bernard Gustin, Brussels Airlines CEO 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com