Brussels Airlines breidt Europese netwerk uit met Zagreb

Na Dubrovnik kondigt Brussels Airlines nu een tweede bestemming in Kroatië aan: Zagreb. Op 24 oktober kondigde Brussels Airlines al zes nieuwe Europese bestemmingen aan voor het zomerseizoen van 2015, namelijk Dubrovnik, Calvi, Lourdes, Olbia, Billund en Sint Petersburg.

Kroatië is op 1 juli 2013 officieel toegetreden tot de Europese Unie, wat van het land één van de jongste lidstaten maakt. Het is dus onontbeerlijk om goede vluchtverbindingen te hebben met de Europese hoofdstad. Vanaf 20 september 2015 zal Brussels Airlines het hele jaar door zes vluchten per week uitvoeren tussen Brussel en Zagreb, in de namiddag. Dankzij de nieuwe reisformules van de maatschappij zijn vluchten naar deze bestemming al beschikbaar vanaf 89€ H/T, taksen inbegrepen.

Zagreb is de 18de hoofdstad die direct verbonden is met Brussel dankzij Brussels Airlines’ vluchten. In tegenstelling tot de vakantiebestemming Dubrovnik is Zagreb vooral een bestemming voor business toerisme, economische evenementen en commerciële beurzen.

Deze hoofdstad vierde zijn 900ste verjaardag in 1994 en herbergt één van de oudste Europese universiteiten, de Universiteit van Zagreb, opgericht in de 17de eeuw. De stad is bekend voor zijn culturele rijkdom met meer dan 20 theaters, drie concerthallen, 60 musea en kunstgalerijen.

Het uurrooster van de vluchten laat vlotte connecties toe met vele andere bestemmingen in het Brussels Airlines netwerk.

Vluchtnummer Vertrek Aankomst Dagen van de week
SN3355 BRU - 14h05 ZAG - 16h10 Maa, Din, Woe, Don, Vrij, Zon
Vluchtnummer Vertrek Aankomst Dagen van de week
SN3356 ZAG - 16h40 BRU - 18h45 Maa, Din, Woe, Don, Vrij, Zon

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com