Brussels Airlines breidt Europese netwerk uit met Zagreb

Vrijdag 26 december 2014 — Na Dubrovnik kondigt Brussels Airlines nu een tweede bestemming in Kroatië aan: Zagreb. Op 24 oktober kondigde Brussels Airlines al zes nieuwe Europese bestemmingen aan voor het zomerseizoen van 2015, namelijk Dubrovnik, Calvi, Lourdes, Olbia, Billund en Sint Petersburg.

Kroatië is op 1 juli 2013 officieel toegetreden tot de Europese Unie, wat van het land één van de jongste lidstaten maakt. Het is dus onontbeerlijk om goede vluchtverbindingen te hebben met de Europese hoofdstad. Vanaf 20 september 2015 zal Brussels Airlines het hele jaar door zes vluchten per week uitvoeren tussen Brussel en Zagreb, in de namiddag. Dankzij de nieuwe reisformules van de maatschappij zijn vluchten naar deze bestemming al beschikbaar vanaf 89€ H/T, taksen inbegrepen.

Zagreb is de 18de hoofdstad die direct verbonden is met Brussel dankzij Brussels Airlines’ vluchten. In tegenstelling tot de vakantiebestemming Dubrovnik is Zagreb vooral een bestemming voor business toerisme, economische evenementen en commerciële beurzen.

Deze hoofdstad vierde zijn 900ste verjaardag in 1994 en herbergt één van de oudste Europese universiteiten, de Universiteit van Zagreb, opgericht in de 17de eeuw. De stad is bekend voor zijn culturele rijkdom met meer dan 20 theaters, drie concerthallen, 60 musea en kunstgalerijen.

Het uurrooster van de vluchten laat vlotte connecties toe met vele andere bestemmingen in het Brussels Airlines netwerk.

Vluchtnummer Vertrek Aankomst Dagen van de week
SN3355 BRU - 14h05 ZAG - 16h10 Maa, Din, Woe, Don, Vrij, Zon
Vluchtnummer Vertrek Aankomst Dagen van de week
SN3356 ZAG - 16h40 BRU - 18h45 Maa, Din, Woe, Don, Vrij, Zon