Brussels Airlines breidt haar aanbod uit van en naar Afrika deze winter.

  • Brussels Airlines zal tijdens het winterseizoen 2020/2021 (25 oktober tot en met 27 maart) 42 middellange en 16 langeafstandsbestemmingen aanvliegen.
  • Tot 40% meer vluchten van en naar Afrika komende winter
  • Extra vluchten tijdens de wintervakantie naar Banjul, Bujumbura, Dakar, Douala, Entebbe, Freetown, Kigali, Kinshasa, Monrovia en Yaoundé.
  • Dagelijkse vluchten naar Abidjan

Intercontinentaal netwerk

Aan het begin van het winterseizoen zullen 14 Afrikaanse bestemmingen worden opgenomen in het intercontinentale aanbod van de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij breidt haar aanbod van en naar Afrika uit met 12% vanaf 25 oktober. Vanaf deze winter vliegt Brussels Airlines dagelijks naar Abidjan. Tijdens de wintervakantie worden extra vluchten uitgevoerd van en naar Banjul, Bujumbura, Dakar, Douala, Entebbe, Freetown, Kigali, Kinshasa, Monrovia en Yaoundé.  Tijdens deze piekperiode, die loopt van begin december tot begin januari, zal de luchtvaartmaatschappij 40% meer vluchten aanbieden dan in september/oktober 2020. In februari '21 zullen ook Luanda en New York JFK aan het netwerk worden toegevoegd.

Alle bestemmingen en frequenties van het intercontinentale netwerk staan onderaan dit persbericht.

 

Korte- en middellangeafstandsnetwerk

Nieuw in de portefeuille van de luchtvaartmaatschappij is de gloednieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg, waarnaar ze vanaf 8 november haar Berlijnvluchten  zal verplaatsen. Tijdens de vakantieperiodes in het najaar, de winter en de voorjaarsvakantie zal Brussels Airlines extra vluchten uitvoeren naar de Europese vakantiebestemmingen Alicante, Gran Canaria, Faro, Lissabon, Malaga en Tenerife. Naast deze meest populaire bestemmingen biedt de luchtvaartmaatschappij een breed gamma  aan zonnige vakantie- en mooie winterbestemmingen, waaronder Catania en Lanzarote, maar ook Krakau en Oslo.

Terugbetalingen

Begin september kondigde Brussels Airlines aan dat het elke passagier die daar recht op heeft zal terugbetalen en het daarvoor nodige proces zal versnellen. Het bedrijf stelt daarbij voorop om tegen eind oktober de grote meerderheid van de aanvragen voor vluchten tussen januari en augustus opgelost te hebben. Op dit moment heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan 50% van de gevallen van vertraagde terugbetaling uitgevoerd.

Flexibele boekingsvoorwaarden

De Belgische maatschappij blijft haar passagiers maximale flexibiliteit bieden bij het omboeken. Passagiers die in het bezit zijn van een Brussels Airlines ticket geboekt voor 25 augustus, die hun reis willen uitstellen of van wie de vlucht werd geannuleerd, hebben een maximale flexibiliteit om de waarde van hun ticket later te gebruiken. Zij hebben tot 31 januari 2021 de tijd om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om een nieuwe vlucht te boeken. De nieuwe reis kan plaatsvinden tot 31 december 2021. Sinds 25 augustus blijven alle nieuw geboekte tickets flexibel en kunnen ze meerdere keren gratis worden gewijzigd.

Passagiers van wie de vlucht werd geannuleerd en die geen gebruik willen maken van de omboekingsmogelijkheden, kunnen een terugbetaling aanvragen via het online formulier op de website van Brussels Airlines. Alle informatie over omboekings- en terugbetalingsopties vindt u op www.brusselsairlines.com.

 

Extra frequenties op het intercontinentaal netwerk

Bestemming

september/oktober

Winter seizoen

Piekperiode (december tot januari)

Abidjan

6

7

7

Accra

2

3

3

Banjul

1

2

3

Bujumbura

1

1

1

Cotonou

2

2

2

Dakar

5

5

6

Douala

3

3

4

Entebbe

2

2

3

Freetown

2

3

4

Kigali

1

1

2

Kinshasa

3/4

4

6

Lome

2

2

2

Monrovia

2

3

4

Yaounde

3

3

4

 

 

+12%

+40%

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com