Brussels Airlines breidt haar aanbod uit van en naar Afrika deze winter.

Brussels Airlines breidt haar aanbod uit van en naar Afrika deze winter.

  • Brussels Airlines zal tijdens het winterseizoen 2020/2021 (25 oktober tot en met 27 maart) 42 middellange en 16 langeafstandsbestemmingen aanvliegen.
  • Tot 40% meer vluchten van en naar Afrika komende winter
  • Extra vluchten tijdens de wintervakantie naar Banjul, Bujumbura, Dakar, Douala, Entebbe, Freetown, Kigali, Kinshasa, Monrovia en Yaoundé.
  • Dagelijkse vluchten naar Abidjan

Intercontinentaal netwerk

Aan het begin van het winterseizoen zullen 14 Afrikaanse bestemmingen worden opgenomen in het intercontinentale aanbod van de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij breidt haar aanbod van en naar Afrika uit met 12% vanaf 25 oktober. Vanaf deze winter vliegt Brussels Airlines dagelijks naar Abidjan. Tijdens de wintervakantie worden extra vluchten uitgevoerd van en naar Banjul, Bujumbura, Dakar, Douala, Entebbe, Freetown, Kigali, Kinshasa, Monrovia en Yaoundé.  Tijdens deze piekperiode, die loopt van begin december tot begin januari, zal de luchtvaartmaatschappij 40% meer vluchten aanbieden dan in september/oktober 2020. In februari '21 zullen ook Luanda en New York JFK aan het netwerk worden toegevoegd.

Alle bestemmingen en frequenties van het intercontinentale netwerk staan onderaan dit persbericht.

 

Korte- en middellangeafstandsnetwerk

Nieuw in de portefeuille van de luchtvaartmaatschappij is de gloednieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg, waarnaar ze vanaf 8 november haar Berlijnvluchten  zal verplaatsen. Tijdens de vakantieperiodes in het najaar, de winter en de voorjaarsvakantie zal Brussels Airlines extra vluchten uitvoeren naar de Europese vakantiebestemmingen Alicante, Gran Canaria, Faro, Lissabon, Malaga en Tenerife. Naast deze meest populaire bestemmingen biedt de luchtvaartmaatschappij een breed gamma  aan zonnige vakantie- en mooie winterbestemmingen, waaronder Catania en Lanzarote, maar ook Krakau en Oslo.

Terugbetalingen

Begin september kondigde Brussels Airlines aan dat het elke passagier die daar recht op heeft zal terugbetalen en het daarvoor nodige proces zal versnellen. Het bedrijf stelt daarbij voorop om tegen eind oktober de grote meerderheid van de aanvragen voor vluchten tussen januari en augustus opgelost te hebben. Op dit moment heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan 50% van de gevallen van vertraagde terugbetaling uitgevoerd.

Flexibele boekingsvoorwaarden

De Belgische maatschappij blijft haar passagiers maximale flexibiliteit bieden bij het omboeken. Passagiers die in het bezit zijn van een Brussels Airlines ticket geboekt voor 25 augustus, die hun reis willen uitstellen of van wie de vlucht werd geannuleerd, hebben een maximale flexibiliteit om de waarde van hun ticket later te gebruiken. Zij hebben tot 31 januari 2021 de tijd om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om een nieuwe vlucht te boeken. De nieuwe reis kan plaatsvinden tot 31 december 2021. Sinds 25 augustus blijven alle nieuw geboekte tickets flexibel en kunnen ze meerdere keren gratis worden gewijzigd.

Passagiers van wie de vlucht werd geannuleerd en die geen gebruik willen maken van de omboekingsmogelijkheden, kunnen een terugbetaling aanvragen via het online formulier op de website van Brussels Airlines. Alle informatie over omboekings- en terugbetalingsopties vindt u op www.brusselsairlines.com.

 

Extra frequenties op het intercontinentaal netwerk

Bestemming

september/oktober

Winter seizoen

Piekperiode (december tot januari)

Abidjan

6

7

7

Accra

2

3

3

Banjul

1

2

3

Bujumbura

1

1

1

Cotonou

2

2

2

Dakar

5

5

6

Douala

3

3

4

Entebbe

2

2

3

Freetown

2

3

4

Kigali

1

1

2

Kinshasa

3/4

4

6

Lome

2

2

2

Monrovia

2

3

4

Yaounde

3

3

4

 

 

+12%

+40%

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem