Brussels Airlines breidt haar intercontinentale vloot uit met 9de toestel

Brussels Airlines breidt haar intercontinentale vloot uit met 9de toestel

De Belgische luchtvaartmaatschappij versterkt haar marktpositie in West-Afrika

Brussels Airlines gaat voor groei in Afrika, haar belangrijkste markt. Na de afbouw van haar intercontinentale vloot van 10 naar 8 toestellen in het kader van haar transformatieprogramma in 2020, ziet Brussels Airlines nu een opportuniteit om haar intercontinentaal aanbod opnieuw uit te breiden. Vanaf de zomer van 2022 zal een 9de A330 operationeel worden in de vloot van Brussels Airlines. Met de extra capaciteit zal de Afrika-expert van de Lufthansa Group de West-Afrikaanse stations Conakry en Ouagadougou heropenen en frequenties toevoegen op haar routes van Brussels Airport naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé.

Als onderdeel van de reorganisatie van het netwerk tijdens het transformatieplan Reboot Plus naar aanleiding van de COVID-19 crisis, heeft Brussels Airlines haar operaties naar Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso) in 2020 stopgezet. De eerste doelstelling van het transformatieplan was om de kostenstructuur van het bedrijf structureel te verlagen tot een competitief niveau, om zo een duurzame toekomst voor Brussels Airlines te creëren. De maatschappij ziet nu een stijgende vraag in de markt, wat een opportuniteit creëert om haar aanwezigheid in West-Afrika opnieuw te versterken.

"We hebben altijd gezegd dat we voor groei zouden gaan van zodra de marktomstandigheden het toelaten. Nu we een sterke vraag zien op de West-Afrikaanse markt, willen we de kans grijpen om te investeren in een uitbreiding van ons Afrikaanse netwerk. De toewijzing van dit vliegtuig aan Brussels Airlines is een duidelijk teken van het vertrouwen van Lufthansa in Brussels Airlines en bevestigt eens te meer onze positie als Afrika-expert binnen de Lufthansa Group."

- Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines

 

"We zijn blij Conakry en Ouagadougou opnieuw te mogen verwelkomen in het netwerk van Brussels Airlines. Met het bijkomende A330 vliegtuig zullen we 3 wekelijkse vluchten naar Conakry en Ouagadougou uitvoeren, alsook extra frequenties toevoegen naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé."

- Jan Derycke, Hoofd Netwerk en Planning

 

Extra werkgelegenheid

Het bijkomende intercontinentale vliegtuig creëert ook nieuwe jobs binnen de maatschappij. Brussels Airlines zal 50 cabinepersoneelsleden aanwerven, die de komende maanden in dienst zullen treden. Zoals beloofd tijdens de herstructurering, zal de Belgische werkgever de openstaande functies eerst aanbieden aan voormalige cabinepersoneelsleden die hun tijdelijk contract vorig jaar niet verlengd zagen als gevolg van de coronaviruscrisis. Voor de pilotengemeenschap van Brussels Airlines biedt het extra toestel perspectieven voor piloten op middellange afstand om door te stromen naar de langeafstandssector.

 

Netwerk
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem