Brussels Airlines breidt haar intercontinentale vloot uit met 9de toestel

De Belgische luchtvaartmaatschappij versterkt haar marktpositie in West-Afrika

Brussels Airlines gaat voor groei in Afrika, haar belangrijkste markt. Na de afbouw van haar intercontinentale vloot van 10 naar 8 toestellen in het kader van haar transformatieprogramma in 2020, ziet Brussels Airlines nu een opportuniteit om haar intercontinentaal aanbod opnieuw uit te breiden. Vanaf de zomer van 2022 zal een 9de A330 operationeel worden in de vloot van Brussels Airlines. Met de extra capaciteit zal de Afrika-expert van de Lufthansa Group de West-Afrikaanse stations Conakry en Ouagadougou heropenen en frequenties toevoegen op haar routes van Brussels Airport naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé.

Als onderdeel van de reorganisatie van het netwerk tijdens het transformatieplan Reboot Plus naar aanleiding van de COVID-19 crisis, heeft Brussels Airlines haar operaties naar Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso) in 2020 stopgezet. De eerste doelstelling van het transformatieplan was om de kostenstructuur van het bedrijf structureel te verlagen tot een competitief niveau, om zo een duurzame toekomst voor Brussels Airlines te creëren. De maatschappij ziet nu een stijgende vraag in de markt, wat een opportuniteit creëert om haar aanwezigheid in West-Afrika opnieuw te versterken.

"We hebben altijd gezegd dat we voor groei zouden gaan van zodra de marktomstandigheden het toelaten. Nu we een sterke vraag zien op de West-Afrikaanse markt, willen we de kans grijpen om te investeren in een uitbreiding van ons Afrikaanse netwerk. De toewijzing van dit vliegtuig aan Brussels Airlines is een duidelijk teken van het vertrouwen van Lufthansa in Brussels Airlines en bevestigt eens te meer onze positie als Afrika-expert binnen de Lufthansa Group."

- Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines

 

"We zijn blij Conakry en Ouagadougou opnieuw te mogen verwelkomen in het netwerk van Brussels Airlines. Met het bijkomende A330 vliegtuig zullen we 3 wekelijkse vluchten naar Conakry en Ouagadougou uitvoeren, alsook extra frequenties toevoegen naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé."

- Jan Derycke, Hoofd Netwerk en Planning

 

Extra werkgelegenheid

Het bijkomende intercontinentale vliegtuig creëert ook nieuwe jobs binnen de maatschappij. Brussels Airlines zal 50 cabinepersoneelsleden aanwerven, die de komende maanden in dienst zullen treden. Zoals beloofd tijdens de herstructurering, zal de Belgische werkgever de openstaande functies eerst aanbieden aan voormalige cabinepersoneelsleden die hun tijdelijk contract vorig jaar niet verlengd zagen als gevolg van de coronaviruscrisis. Voor de pilotengemeenschap van Brussels Airlines biedt het extra toestel perspectieven voor piloten op middellange afstand om door te stromen naar de langeafstandssector.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com