Brussels Airlines breidt Hi Belgium Pass uit naar 13 Belgische steden

De Hi Belgium Pass, een gezamenlijk initiatief van Brussels Airlines, Brussels Airport, de NMBS en talrijke toeristische diensten om meer Europeanen België laten te ontdekken, breidt uit. Na een succesvolle start groeit het aanbod deze herfst verder uit met 6 bijkomende Belgische steden en hun bezienswaardigheden. Zo kan er gekozen worden uit 13 steden in totaal.

De voorbije lente lanceerde Brussels Airlines, Brussels Airport, de NMBS en de toeristische diensten van ons land een gezamenlijk initiatief om het inkomende toerisme te stimuleren. Met de Hi Belgium Pass kunnen bezoekers uit achttien Europese landen en Rusland (vanuit 50 luchthavens) naar België vliegen met Brussels Airlines, het hele weekend gratis gebruik maken van de trein in heel België én in 2 steden naar keuze musea en bezienswaardigheden bezoeken. Dankzij de inspanningen van de initiatiefnemers en deelnemende steden kan deze unieke all-in-one pass al aangeboden worden voor 149 euro.

6 bijkomende steden

Tot nu toe konden Hi Belgium Pass klanten hun keuze maken uit Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Leuven, Luik en Mechelen. Dankzij de medewerking van talrijke bijkomende steden, Wallonie Belgique Tourisme (WBT) en vele attracties breidt het aanbod nu uit. Vanaf nu is het ook mogelijk om met de Pass attracties of bezienswaardigheden te ontdekken in Ieper, Charleroi, Eupen, Bergen, Louvain-la-Neuve en Doornik.  Zo is onder meer  een gratis bezoek aan het vermaarde Flanders Fields Museum en het Belfort in Ieper inbegrepen, het museum voor Schone kunsten van Charleroi, het populaire museum voor hedendaagse kunst van Eupen,  het Hergé museum in Louvain-La-Neuve, het Memorial Museum van Bergen, het Poppenhuis en Wandtapijten museum van Doornik.

Positieve resultaten

Zes maanden na de start van de Hi Begium Pass maken de initiatiefnemers een positieve balans op. Enkele duizenden toeristen ontdekten België al met een Hi Belgium Pass. Topbestemming voor velen waren Brugge en Brussel,  maar ook Antwerpen, Luik, Gent, Leuven en Mechelen vielen in de smaak. Opmerkelijk is het groot aantal Russische toeristen dat met de pass naar België reisde. Daarnaast zijn er ook heel wat Spanjaarden en Oostenrijkers die met een Hi Belgium Pass op zak de voorbije maanden België bezochten of nog gaan bezoeken. Zij bleven gemiddeld 3,6 dagen in België en reisden meestal met twee.  Verwacht wordt dat de herfst- en kerstperiode, traditioneel een populaire periode voor een city trip, een topperiode wordt voor deze unieke reisformule. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com