Brussels Airlines breidt long haul vloot uit met bijkomende Airbus A 330-300

Brussels Airlines heeft zopas een Letter of Intent ondertekend voor de uitbreiding van haar long haul vloot uit met een bijkomend Airbus 330-300 toestel. Het vliegtuig zal vanaf het late najaar worden ingezet op het lange afstandsnetwerk van de maatschappij en tot dan op adhoc basis vluchten uitvoeren. Dankzij de expansie biedt Brussels Airlines bijkomende, rechtstreekse werkgelegenheid voor tientallen werknemers en wordt ook het vluchtaanbod kwaliteit van de operaties verder verbeterd.

Brussels Airlines lanceert dit jaar niet alleen een compleet vernieuwd reisconcept voor de Europese vluchten, 2007 wordt ook het jaar waarin met de groei en optimalisering van het long haul aanbod wordt gestart. 

Nadat vorig jaar bijna 10 miljoen euro werd geïnvesteerd in de comfortverbetering van de Airbus A 330-300 vloot, heeft Brussels Airlines zopas een Letter of Intent ondertekend voor een bijkomende Airbus A 330-300. Het contract wordt de volgende maanden gefinaliseerd met de leasemaatschappij.

Het bijkomende toestel wordt dit voorjaar aan de lange afstandsvloot toegevoegd en zal tijdens het zomerseizoen op adhoc basis worden ingezet. Vanaf het late najaar zal het extra vliegtuig, na een investering in ondermeer flat bed business class seats en andere state of the art inflight services, nieuwe longhaul bestemmingen en/of extra vluchtfrekwenties op bestaande routes gaan verzorgen. Meer informatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Met de bijkomende Airbus 330-300 verwacht Brussels Airlines in haar thuisbasis Brussels Airport op jaarbasis bijna tachtigduizend extra longhaul passagiers te verwelkomen. Ook de transfertrafiek in combinatie met het Europese netwerk zal kunnen toenemen met meer dan veertigduizend passagiers. De vlootuitbreiding verbetert ook verder de kwaliteit van de long haul vluchtoperaties. 

Werkgelegenheid

Dankzij het extra Airbus 330-300 toestel creëert Brussels Airlines de volgende maanden directe rechtstreekse werkgelegenheid voor tientallen mensen. Het gaat hoofdzakelijk om cockpit- en cabinepersoneel. Ook indirect bij toeleveranciers op Brussels Airport kunnen er extra mensen aan de slag.

Afreismogelijkheden

“Ondanks het feit dat de leasemarkt van lange afstandsvliegtuigen momenteel wordt gekenmerkt door grote schaarste, zijn we er toch in geslaagd om onze vloot uit te breiden met een bijkomende Airbus 330-300”, zegt Brussels Airlines Chief Executive Officier Philippe Vander Putten. “Deze investering bewijst dat we het belang van de groei onze long haul activiteiten erkennen. De vlootuitbreiding laat ons toe om het groeiend aantal klanten van Brussels Airlines in de nabije toekomst nog meer afreismogelijkheden en service te bieden.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com