Brussels Airlines breidt netwerk uit met Shanghai

Vanaf vandaag biedt Brussels Airlines haar passagiers drie wekelijkse vluchten aan naar Shanghai. De Chinese metropool die dit jaar de Wereldtentoonstelling organizeert is voortaan rechtstreeks bereikbaar dankzij een nieuwe lijndienst die Brussels Airlines partner Hainan Airlines vandaag inhuldigt.

De Chinese havenstad Shanghai is één van de grootste stadsmetropolen ter wereld en geniet de status van economisch/financieel zakencentrum van de Republiek. Talrijke Belgische bedrijven hebben een filiaal of handelsactiviteit in Shanghai. Bovendien organiseert Shanghai dit jaar de Wereldexpo.

Dankzij de nieuwe lijndienst van Hainan Airlines, in samenwerking met Brussels Airlines, is Shanghai vanaf 28 mei rechtstreeks bereikbaar vanuit Brussel. Brussels Airlines distribueert tickets met SN vluchtnummers ondermeer via de reisagent en de eigen verkoopskanalen (website, call centre, airport ticketing desks).

Alle vluchten worden uitgevoerd met moderne Airbus A 330 toestellen van Hainan Airlines.

De vluchtdagen zijn maandag, woensdag en vrijdag. Vertrek uit Brussel is telkens in de vroege namiddag en de terugvlucht vanuit Shanghai komt ’s ochtends vroeg in Brussel aan.

De vluchturen sluiten goed aan op de Brussels Airlines uurregeling naar tientallen Europese en Afrikaanse bestemmingen. Er zijn mits een vlotte overstap in Brussel talrijke connectiemogelijkheden.

“We zijn zeer tevreden dat we dankzij dit partnership met Hainan Airlines voortaan Shanghai in ons routenetwerk kunnen opnemen”, zegt Brussels Airlines EVP Strategy & Business Development Erik Follet. “Onze samenwerking met Hainan startte in 2006 toen de maatschappij haar rechtstreekse lijndienst Brussel-Peking lanceerde. De resultaten van het partnership Brussels Airlines/Hainan Airlines zijn positief. Met de toevoeging van deze nieuwe lijndienst naar Shanghai, het economische zakencentrum van de Chinese Republiek, breidt de samenwerking verder uit want voortaan kan er elke dag afgereisd worden naar China.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com