Brussels Airlines breidt vluchtaanbod naar Centraal- en Oost-Afrika uit

Vanaf het winterseizoen, dat op 26 oktober van start gaat, breidt Brussels Airlines haar vluchtfrequenties naar talrijke Afrikaanse bestemmingen uit. In totaal groeit het vluchtaanbod tussen Brussel en Afrika met negen procent.  

Afrika - Méér vliegtuigzetels en méér vluchten.

Brussels Airlines verstevigt vanaf volgend winterseizoen haar Afrikaans vluchtaanbod gevoelig. In vergelijking met vorig winterseizoen wordt er tijdens de winter 2014-2015 naar zes Afrikaanse bestemmingen vaker gevlogen.

De Kameroense bestemmingen Douala en Yaounde  krijgen er een wekelijkse vluchtfrequentie bij en worden vanaf eind oktober respectievelijk zes en vijf keer rechtstreeks verbonden met Brussels Airport. De Angolese hoofdstad Luanda wordt drie in plaats van twee keer per week aangevlogen.

Ook in Oost-Afrika versterkt Brussels Airlines haar aanwezigheid. Zo wordt Nairobi vanaf 26 oktober vijf keer per week in het vluchtschema opgenomen (twee extra wekelijkse frequenties). De Rwandese hoofdstad Kigali en de Burundese hoofdstad Bujumbura krijgen er elk een wekelijkse vluchtfrequentie bij. Kigali wordt vanaf dan 5 keer per week bediend en Bujumbura drie keer per week.

Tijdens de drukke kerstperiode worden nog talrijke vluchtfrequenties naar andere Afrikaanse bestemmingen tijdelijk verhoogd. Het complete vluchtschema kan geraadpleegd worden op www.brusselsairlines.com

 

“De verhoging van ons vluchtaanbod met negen procent is een duidelijke illustratie dat we blijven investeren in Afrika en nog beter inspelen op de marktvraag naar méér frequenties”, zegt Brussels Airlines VP Afrika Philippe Saeys. “Dit is goed nieuws voor onze klanten die frequentere afreismogelijkheden krijgen en voor alle vrachtexpediteurs die hun goederen op meer vluchten van Brussels Airlines kunnen transporteren.”

 

Verenigde Staten

Omwille van de seizoensgebonden marktvraag zal de lijnvlucht naar Washington D.C. enkel tijdens het zomerseizoen verzorgd worden. Dit betekent concreet dat de Washington vlucht tijdens het winterseizoen tijdelijk wordt onderbroken (laatste vlucht 25 oktober) en vanaf de start van het zomerseizoen op 29 maart 2015 met een ochtendvertrek wordt hervat. De nieuwe uurregeling maakt zowel in Brussels Airport als in Washington Dulles nog meer connectiemogelijkheden met andere bestemmingen mogelijk.

Zo kan er dankzij de nieuwe dienstregeling nog vlotter gereisd worden tussen talrijke Afrikaanse bestemmingen en de Amerikaanse hoofdstad of doorgereisd worden naar andere bestemmingen in de Verenigde Staten.

De twee hoofdsteden blijven in het laagseizoen wel verbonden; Brussels Airlines partner United blijft in de winter vluchten aanbieden tussen Brussel en Washington.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com