Brussels Airlines breidt winteraanbod uit

Tijdens het winterseizoen dat eind oktober van start gaat voert Brussels Airlines wekelijks 679 vluchten uit binnen Europa. Wekelijks worden er ook 46 frequenties verzorgd naar Afrikaanse bestemmingen. Milaan Linate prijkt als nieuwkomer in het winteraanbod 2009/2010 en naar talrijke bestemmingen worden meer vluchten aangeboden. Dit winterseizoen treedt Brussels Airlines ook toe tot de Star Alliance en trouwe passagiers kunnen voortaan genieten van de talrijke voordelen van het nieuwe frequent flyer programma Miles & More.

Brussels Airlines voert tijdens het winterseizoen, dat volgende week van start gaat, wekelijks 679 retourvluchten binnen Europa uit. Dat is een stijging met 22 vluchten of ruim 3 procent in vergelijking met het winterseizoen 2008 - 2009. Naar Afrika worden 46 frequenties per week aangeboden. Brussels Airlines is één van de weinige Europese luchtvaartmaatschappijen die haar winteroperaties uitbreidt.
Nieuwkomer in het winteraanbod is de luchthaven Milaan Linate die Brussels Airlines twee keer per dag gaat bedienen. Linate, de Milanese stadsluchthaven, is ideaal gelegen voor wie het centrum van de stad wil bezoeken. Brussels Airlines blijft ook, zoals in het verleden, vijf keer per dag naar Milaan Malpensa vliegen.

Talrijke zuiderse bestemmingen worden in tegenstelling tot de voorbije jaren deze winter ook door Brussels Airlines met Brussels Airport verbonden. Drie keer per week kan er bijvoorbeeld afgereisd worden naar Sevilla in het hartje van Andalousië. Firenze, de toegangspoort tot Toscane, wordt vier keer week bediend en Catania in Sicilië twee keer.

Helsinki wordt niet meer rechtstreeks bediend maar blijft dankzij connectievluchten via Frankfurt bereikbaar.

Frequentieverhogingen

Brussels Airlines verhoogt ook de vluchtfrequenties naar heel wat bestemmingen. Niemand biedt meer afreismogelijkheden aan van op Brussels Airport dan Brussels Airlines. Vilnius, de Litouwse hoofdstad die de voorbije zomer aan het Brussels Airlines netwerk werd toegevoegd, wordt voortaan zes in plaats van vier keer per week aangevlogen. Barcelona, één van de meest geliefde citytrip bestemmingen, krijgt er in vergelijking met vorig winterseizoen zeven wekelijkse vluchten bij en is voortaan vier keer per dag bereikbaar met Brussels Airlines. Ook naar Kopenhagen stijgen de afreismogelijkheden gevoelig dankzij vijf bijkomende vluchten. De Deense hoofdstad verwelkomt deze winter 29 Brussels Airlines vluchten per week. Op weekenddagen verhoogt Brussels Airlines eveneens de frequenties naar ondermeer Bilbao, Malaga, Bologna, Venetie, Rome, Toulouse, Praag, Budapest en Athene.

Op het Afrikaanse continent breidt Brussels Airlines het aantal frequenties uit naar twee bestemmingen die tijdens de winter talrijke Europese toeristen aantrekken. Dakar, de hoofdstad van Senegal, wordt vanaf eind oktober dagelijks verbonden en de Gambiaanse hoofdstad Banjul drie keer per week.

Brussels Airlines & Lufthansa

Brussels Airlines en partner Lufthansa optimaliseren met de ingang van het winterseizoen ook hun vluchtschema’s tussen België en Duitsland. Passagiers kunnen in vergelijking met vorige winter genieten van talrijke bijkomende vluchten. Met zeven dagelijkse vluchten naar Berlijn, negen dagelijkse afreismogelijkheden naar Frankfurt, acht naar Munchen, vier naar Hamburg en talrijke vluchten naar Hannover, Stuttgart en Nueremberg is Duitsland zeer vlot bereikbaar dankzij Lufthansa en Brussels Airlines. In samenwerking met Lufthansa en een vlotte overstap in Frankfurt of Munchen biedt Brussels Airlines haar klanten voortaan ook de mogelijkheid aan om naar talrijke bijkomende langeafstandsbestemmigen te reizen. Zo zijn ondermeer Libreville, Khartoum, Accra, Johannesburg en Kaapstad aan het Brussels Airlines netwerk toegevoegd.

Codeshare

Dankzij samenwerkingsakkoorden met talrijke andere luchtvaartmaatschappijen kan Brussels Airlines haar passagiers reisoplossingen bieden naar talrijke andere bestemmingen in verschillende continenten. De codeshare partners deze winter zijn onder meer American Airlines, Jet Airways, Etihad Airways, Hainan Airlines, Swiss, BMI, Aegean, LOT, Cyprus Airways, Adria Airways, Ukraine Int’l, Air Malta, Air Baltic en uiteraard Lufthansa.

Miles & More

Bij de start van het winterseizoen verdwijnt het Brussels Airlines frequent flyer programma Privilege. Enkele honderdduizenden Privilege leden kregen de voorbije dagen ter vervanging een lidkaart van Miles & More in de brievenbus. Miles & More, het getrouwheidsprogramma van onder meer Lufthansa en Swiss, is Europa’s meest populaire frequent flyer programma en telt ruim 16 miljoen leden. Miles & More mijlen kunnen gespaard of uitgegeven worden bij 200 partners (luchtvaartmaatschappijen, hotelgroepen, autoverhuurbedrijven, …). Dankzij Miles & More krijgen Brussels Airlines passagiers veel meer mogelijkheden om vliegmijlen te verzamelen of uit te geven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com