Brussels Airlines breidt winteraanbod uit met Riga, Krakau en Warschau

Nieuwkomers in het herfst- en winterprogramma van Brussels Airlines, dat op 26 oktober van start gaat, zijn Riga, Krakow en Warschau. Naar talrijke andere bestaande bestemmingen worden de vluchtfrequenties verhoogd of wordt de uurregeling verbeterd.  Op Brussels Airport opent deze herfst een nieuwe Brussels Airlines lounge en dankzij de vier nieuwe reisformules krijgt wie binnen Europa reist een nog betere prijs-kwaliteitverhouding aangeboden.

Tijdens een gemiddelde week zal Brussels Airlines deze winter niet minder dan 1278 korte en middellange afstandsvluchten  en 152 intercontinentale vluchten uitvoeren.  De vluchturen zijn nog beter afgestemd op de reistrends van de Brussels Airlines klanten en de connectietijden voor wie vluchten combineert worden nog verbeterd. In vergelijking met het winterseizoen 2013-2014 zijn er tijdens het winterseizoen 2014-2015, dat 26 oktober van start gaat, talrijke nieuwigheden in het Europese en het intercontinentale vluchtaanbod. Een overzicht:

Korte en Middellange afstandsnetwerk

Dé grote nieuwkomer in het korte en middellange afstandsnetwerk is Riga. Met Riga voegt Brussels Airlines één van de meest aantrekkelijke Noord-Europese steden aan haar netwerk toe. Riga is dankzij haar indrukwekkende Art Nouveau / Jugendstil architectuur, Hanzestad verleden en bruisend cultureel leven een snel groeiende toeristische trekpleister. Als hoofdstad van Letland is Riga het economische en politieke hart van het land en één van de belangrijkste draaischijven van de Baltische regio. Letland neemt vanaf begin volgend jaar ook het Europees voorzitterschap waar en dat zal het passagiersverkeer tussen Riga en de Europese hoofdstad flink doen toenemen. Brussels Airlines zal zes keer per week in de namiddag koers zetten naar Riga International Airport.

Warschau en Krakau, twee bestemmingen die Brussels Airlines tijdens dit zomerseizoen lanceerde, worden ook in het winterschema opgenomen. De Poolse hoofdstad Warschau wordt 13 keer per week rechtstreeks aangevlogen en de toeristische trekpleister Krakau vier maal per week.

Naar enkele andere bestemmingen wordt het vluchtaanbod verbeterd. Zo worden de vluchtfrequenties naar Tel Aviv verhoogd zodat tijdens de winter tien in plaats van acht keer per week naar Israel wordt gevlogen. Ook wie naar de Spaanse hoofdstad Madrid wil reizen wordt niet vergeten want tijdens meerdere wintermaanden wordt een vierde dagelijkse vlucht aangeboden. De Marokkaanse winterzon is deze winter nog vlotter bereikbaar dankzij een tweede wekelijkse vlucht naar Marrakech tijdens verschillende wintermaanden.

Ook naar Budapest, Geneve, Vilnius  en Hannover komen er vluchtfrequenties bij. Naar Bologna wordt tijdens de winter niet alleen vijf keer per week ’s namiddags maar ook drie per week ’s ochtends gevlogen.

Tot slot werden ook de vluchturen van en naar London Heathrow geoptimaliseerd waardoor Brussels Airlines nog betere connectiemogelijkheden met andere bestemmingen kan aanbieden via Brussels Airport. Alle Brussels Airlines vluchten in Londen Heathrow vertrekken of komen aan in de nieuwe Queens Terminal.

 

Lange Afstandsnetwerk

In vergelijking met vorig winterseizoen wordt er tijdens de winter 2014-2015 naar zes Afrikaanse bestemmingen vaker gevlogen.

De Kameroenese bestemmingen Douala en Yaounde krijgen er een wekelijkse vluchtfrequentie bij en worden vanaf eind oktober respectievelijk zes en vijf keer rechtstreeks verbonden met Brussels Airport. De Angolese hoofdstad Luanda wordt drie in plaats van twee keer per week aangevlogen.

Ook in Oost-Afrika versterkt Brussels Airlines haar aanwezigheid. Zo wordt Nairobi vanaf 26 oktober vijf keer per week in het vluchtschema opgenomen (twee extra wekelijkse frequenties). De Rwandese hoofdstad Kigali en de Burundese hoofdstad Bujumbura krijgen er elk een wekelijkse vluchtfrequentie bij. Kigali wordt vanaf dan 5 keer per week bediend en Bujumbura drie keer per week.

Tijdens de drukke kerstperiode worden nog talrijke vluchtfrequenties naar andere Afrikaanse bestemmingen tijdelijk verhoogd.

Brussels Airlines vliegt de hele winter naar New York. De vluchten naar Washington worden tijdens het winterseizoen onderbroken maar keren in de lente terug met een nieuwe uurregeling.

Aan boord & op de grond

Ook talrijke nieuwigheden wachten aan boord. Wie binnen Europa vliegt kan dit winterseizoen kiezen uit 4 verschillende reisformules:   check-&go, light&relax, flex&fast  en bizz&class. Retourtickets naar talrijke bestemmingen zijn via www.brusselsairlines.com al beschikbaar vanaf 69 euro (check&go formule).  Wie intercontinentaal vliegt kan voortaan de actualiteit volgen dankzij een nieuwskanaal dat in samenwerking met Euronews wordt aangeboden.

In Brussels Airport openen deze herfst ook splinternieuwe Brussels Airlines lounge die nog meer comfort bieden.

 Vloot

Brussels Airlines zet deze winter een vloot in van 8 Airbus 330 langeafstandsvliegtuigen, 22 Airbus A 320/319 toestellen en 12 AVRO RJ toestellen. Daarnaast vliegen er ook nog 4 regionale vliegtuigen van partnermaatschappijen voor Brussels Airlines.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com