Brussels Airlines breidt zomeraanbod 2015 uit met Bordeaux

Vanaf eind maart vliegt Brussels Airlines naar Bordeaux. De beroemde stad in het Zuidwesten van Frankrijk wordt vier keer per week verbonden met Brussels Airport. Bordeaux is al de twaalfde bestemming van Brussels Airlines in Frankrijk.

Met Bordeaux neemt Brussels Airlines de hoofdstad van de Franse wijnbouw in haar zomeraanbod op. Maar Bordeaux biedt veel méér dan die vermaarde ‘Appellations’. De ‘Port de la lune’, zoals haar bijnaam luidt, heeft een lange geschiedenis achter de rug die architecturaal prachtig tot uiting is gekomen dankzij talrijke monumentale gebouwen, straten, musea en pleinen. Het leverde Bordeaux enkele jaren geleden een plaatsje op de werelderfgoedlijst van Unesco op. Bordeaux ligt in het al even aantrekkelijke departement Gironde dat met haar wijde zandstranden, badsteden en vele watersportplaatsen een populaire toeristische trekpleister is.

Brussels Airlines vliegt vanaf eind maart tot eind oktober 4 keer per week naar de luchthaven Bordeaux Mérignac. De uurregeling is zowel aantrekkelijk voor zakenreizigers als toeristen. De vluchttijd bedraagt 1u35 minuten. Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 319 toestellen. Passagiers hebben de keuze uit 4 reisformules: Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class. Tickets naar Bordeaux zijn al beschikbaar vanaf 79 euro heen en terug in de Check&Go reisklasse.

Vluchtnummer Vertrek Aankomst Dagen van de week

SN3555

BRU - 06h30

BOD - 08h05

Maandag, woensdag en donderdag

SN3556 BOD - 08h40 BRU - 10h15 Maandag, woensdag en donderdag
Vluchtnummer Vertrek Aankomst Dagen van de week

SN3555

BRU - 15h00

BOD - 16h35

Zondag

SN3556 BOD - 17h10 BRU - 18h45 Zondag

Bordeaux is de twaalfde bestemming van Brussels Airlines in Frankrijk. De andere luchthavens zijn Parijs, Straatsburg, Lyon, Nice, Marseille, Lourdes, Toulouse en de Corsicaanse bestemmingen Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari. Met dit aanbod biedt Brussels Airlines het grootst aantal keuzemogelijkheden aan wie naar Frankrijk wil vliegen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com