Brussels Airlines brengt 153.000 COVID-19 vaccins naar Oeganda

Brussels Airlines brengt 153.000 COVID-19 vaccins naar Oeganda

Op woensdag 22 september zijn 153.000 COVID-19 vaccins veilig aangekomen in Entebbe, Oeganda met vlucht SN455 van Brussels Airlines. Het vliegtuig van Brussels Airlines dat de donatie van 153.000 doses van het Astra-Zeneca-vaccin van de Belgische regering vervoerde, werd op de luchthaven van Entebbe opgewacht door Rudi Veestraeten - Ambassadeur van België in Oeganda, Tom Vanneste - Resident Representative van ENABEL en Geert Lemmen - Country Manager Oeganda voor Brussels Airlines. Nadat Brussels Airlines de vaccins veilig in Oeganda heeft afgeleverd, zorgt ENABEL verder voor de logistieke aspecten. De 153.000 vaccins zijn bestemd voor leerkrachten en volwassen leerlingen, zodat de scholen in Oeganda weer open kunnen.

"Brussels Airlines is de toegangspoort tot Afrika, en we zijn trots dat we de Belgische regering kunnen helpen bij het snelle transport van deze vaccindonatie naar Oeganda. Dankzij de nauwe samenwerking met de vertegenwoordigers van de Belgische regering in zowel België als Oeganda, kunnen we bijdragen tot de verhoging van de vaccinatiegraad in Afrika en ons steentje bijdragen tot de heropening van de scholen hier in Oeganda. We kijken ernaar uit om in de nabije toekomst meer vaccindonaties te verzenden."
- Geert Lemmen, Country Manager Oeganda bij Brussels Airlines

In de komende weken zal Brussels Airlines nog eens 190.000 vaccins van Astra-Zeneca vervoeren, geschonken door de Belgische regering in het kader van het COVAX-initiatief, in samenwerking met UNICEF.

 

 

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem