Brussels Airlines brengt 153.000 COVID-19 vaccins naar Oeganda

Op woensdag 22 september zijn 153.000 COVID-19 vaccins veilig aangekomen in Entebbe, Oeganda met vlucht SN455 van Brussels Airlines. Het vliegtuig van Brussels Airlines dat de donatie van 153.000 doses van het Astra-Zeneca-vaccin van de Belgische regering vervoerde, werd op de luchthaven van Entebbe opgewacht door Rudi Veestraeten - Ambassadeur van België in Oeganda, Tom Vanneste - Resident Representative van ENABEL en Geert Lemmen - Country Manager Oeganda voor Brussels Airlines. Nadat Brussels Airlines de vaccins veilig in Oeganda heeft afgeleverd, zorgt ENABEL verder voor de logistieke aspecten. De 153.000 vaccins zijn bestemd voor leerkrachten en volwassen leerlingen, zodat de scholen in Oeganda weer open kunnen.

"Brussels Airlines is de toegangspoort tot Afrika, en we zijn trots dat we de Belgische regering kunnen helpen bij het snelle transport van deze vaccindonatie naar Oeganda. Dankzij de nauwe samenwerking met de vertegenwoordigers van de Belgische regering in zowel België als Oeganda, kunnen we bijdragen tot de verhoging van de vaccinatiegraad in Afrika en ons steentje bijdragen tot de heropening van de scholen hier in Oeganda. We kijken ernaar uit om in de nabije toekomst meer vaccindonaties te verzenden."
- Geert Lemmen, Country Manager Oeganda bij Brussels Airlines

In de komende weken zal Brussels Airlines nog eens 190.000 vaccins van Astra-Zeneca vervoeren, geschonken door de Belgische regering in het kader van het COVAX-initiatief, in samenwerking met UNICEF.

 

 

Maaike Andries

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com