Brussels Airlines brengt 8000 festivalgangers naar Tomorrowland

Vanochtend landde de eerste partyvlucht van Brussels Airlines op Brussels Airport. Aan boord zaten 280 feestvierders en journalisten die vanuit Basel op de beats van DJ Yves V naar Brussel vlogen voor Tomorrowland. In de loop van de dag komen er nog duizenden  Tomorrowland bezoekers van 92 verschillende nationaliteiten aan op Brussels Airport.

Na het grote succes van vorig jaar en de steeds stijgende buitenlandse vraag, boden Tomorrowland en Brussels Airlines dit jaar opnieuw reispaketten aan onder de naam Global Journey. In totaal werden er 13.000 Global Journey paketten aangeboden, die in een mum van tijd uitverkocht waren. Maar liefst 140 vluchten van Brussels Airlines en Star Alliance partners brengen festivalgangers naar Brussel. In totaal vliegen 8000 mensen vanuit 67 steden over heel de wereld naar Brussel voor het beste dance festival ter wereld. Vanuit elk continent vliegen mensen van 92 verschillende nationaliteiten naar België, onder andere vanuit New York, Stockholm, Istanbul, Lissabon, Oslo, Moskou, Tel Aviv en Ibiza. Opvallend was de grote aanvraag van Australische jongeren: maar liefst 2336 Australiërs kochten een Global Journey pakket.

Vijf Brussels Airlines vliegtuigen zijn voor de gelegenheid in een Tomorrowland-kleedje gestoken. Aan boord van deze toestellen organiseert Brussels Airlines vandaag 10 party flights, waar de passagiers al helemaal in de Tomorrowland stemming kunnen komen dankzij een DJ-set aan boord. Op Brussels Airport worden alle passagiers verwelkomd aan Tomorrowland-balies en van daaruit worden ze naar de DreamVille (de camping van Tomorrowland) of naar hun hotel gebracht.

 “We zijn trots dat we het partnership met Tomorrowland dit jaar nog meer hebben kunnen uitbreiden. Als nationale luchtvaartmaatschappij associëren we ons graag met dit fantastische Belgische festival, door zoveel nationaliteiten samen te brengen op Tomorrowland,” zegt Christian Dumortier, Partnership Manager van Brussels Airlines.

Het verloop van de party flight vanuit Basel kan herbeleefd worden op de Facebook pagina van Brussels Airlines of via #tmlpartyflight op Twitter

Brussels Airlines op Tomorrowland

Tijdens Tomorrowland geeft Brussels Airlines alle bezoekers net zoals vorig jaar weer de kans om het festival vanuit de lucht te beleven, dankzij de Cloud Rider, een reuzenrad van 55m. Alle Tomorrowland bezoekers worden gratis verwelkomd voor een rondje op het rad, dat spectaculaire uitzichten biedt over het festivalterrein. Daarnaast maken ze dankzij hun ritje op de Cloud Rider ook nog kans op fantastische prijzen, waaronder een reis rond de wereld.

 

Op vrijdag 26 juli om 12 uur gaat het festival van start. De organisatie verwacht 180.000 bezoekers op het festival en 35.000 DreamVille gasten. Het festival eindigt op zondag 28 juli middernacht. Tomorrowland fans die geen ticket hebben kunnen bemachtigen, kunnen ook dit jaar het festival opnieuw op de voet volgen dankzij Tomorrowland TV, dat met zijn 170-koppige team elke dag 7 uur live televisie brengt op het Tomorrowland YouTube kanaal, met live sets, interviews, extra’s en een blik achter de schermen. Volledig nieuw is Tomorrowland Radio: van elke festivaldag wordt er een 12 uur durende radio-uitzending gemaakt om thuisblijvers in de stemming te brengen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com