Brussels Airlines brengt de Red Flames naar Engeland voor Europees Kampioenschap

Brussels Airlines brengt de Red Flames naar Engeland voor Europees Kampioenschap

Met Belgian Icon Trident brengt Brussels Airlines vandaag de Red Flames en haar delegatie naar Manchester voor het Europees Kampioenschap in Engeland. Brussels Airlines is zeer trots om als officiële luchtvaartmaatschappij van de Red Flames het vrouwenteam voor de eerste keer naar het Europees Kampioenschap te brengen.

Aan boord van vlucht SN1045 bevinden zich de 23 geselecteerde speelsters, vergezeld door coach Ives Serneels, de staf van de Belgische voetbalbond en een delegatie Belgische media.Trident is om 11.30 uur opgestegen en is om 11.40 uur plaatselijke tijd in Manchester aangekomen.

"Als nationale luchtvaartmaatschappij van België is het voor ons een eer om de Red Flames naar zo'n belangrijk toernooi te brengen. Ik ben zelf een grote fan van het team en hoop dat ze zo laat mogelijk met ons naar België terugkeren, met de trofee. Ik roep iedereen bij Brussels Airlines en alle Belgen op om hen aan te moedigen met elke vezel in hun lijf."
- Peter Gerber, CEO Brussels Airlines
"We zijn heel blij dat we in Brussels Airlines een partner hebben die ervoor zorgt dat onze Red Flames en hun staf met hetzelfde vliegtuig kunnen reizen als de Rode Duivels. Dankzij deze ideale vluchtomstandigheden zal ons team op de best mogelijke manier in Engeland aankomen, slechts enkele dagen voor hun eerste wedstrijd van dit Europees Kampioenschap."
- Manu Leroy, marketing- en communicatiedirecteur KBVB

Het is de tweede keer dat de Red Flames zich kwalificeren voor het Europees Kampioenschap en de eerste keer dat Brussels Airlines hen naar het toernooi vlieg., De laatste keer dat ze gekwalificeerd waren, vond het toernooi plaats in Nederland.

Het Belgische vrouwenvoetbalteam werd geloot in Groep D en speelt hun eerste wedstrijd tegen IJsland op zondag 10 juli. Volg hun avontuur hier.

 

 

 

 

Rode Duivels
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 40 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem